Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Mersin’de mülki idare amirlerinin görev yerleri değiştirildi. Akdeniz’in kayyım kaymakamı Zeyit Şener başta olmak üzere, kent yönetiminde yeni bir dönem başlıyor. Buna göre 5 ilçenin Kaymakamı değişti.
17 Haziran 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan mülki idare amirleri kararnamesi, Mersin genelinde büyük bir yönetim değişimini beraberinde getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren karar kapsamında Türkiye genelinde 429 mülki idare amirinin görev yeri değiştirilirken, Mersin’deki değişim rüzgarının en dikkat çeken noktası Akdeniz Belediyesi’ne kayyım olarak da görevlendirilen Akdeniz Kaymakamlığı oldu.
İşte Mersin’i yakından ilgilendiren atama kararının tüm detayları:
AKDENİZ KAYMAKAMLIĞI’NDA “KAYYIM” DÖNEMİ DEĞİŞTİ
Mersin kamuoyunun yakından takip ettiği Akdeniz ilçesinde kritik bir bayrak değişimi yaşandı.
Akdeniz Belediyesi’ne kayyım olarak görevlendirilen Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, yeni kararnameyle birlikte Konya Vali Yardımcılığı görevine atandı.
Zeyit Şener’den boşalan Akdeniz Kaymakamlığı koltuğuna ise İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Murat Beşikçi getirildi.
4 İLÇEDE KAYMAKAMLAR DEĞİŞTİ
Mersin’in Akdeniz dışındaki 4 büyük ilçesinde daha mülki idare amirlerinin görev yerleri yeniden şekillendi:
Toroslar:
Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar Ankara’nın metropol ilçelerinden Keçiören Kaymakamlığına atanırken, ondan boşalan koltuğa Muğla Vali Yardımcısı Hüseyin Karameşe getirildi.
Silifke:
Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner Tokat Vali Yardımcılığı’na atanırken, Silifke’nin yeni kaymakamı Tekirdağ Hayrabolu Kaymakamı Eyüp Fırat oldu.
Gülnar:
Gülnar Kaymakamı İsmail Şanal Konya Yalıhüyük Kaymakamlığı’na atandı. Gülnar’ın yeni kaymakamı ise Afyonkarahisar Sinanpaşa Kaymakamı Emrah Aslan oldu.
Çamlıyayla:
Çamlıyayla Kaymakamı Veli Avcı Sivas Ulaş Kaymakamlığı’na atanırken, Çamlıyayla’ya bu kararnamede henüz yeni bir atama yapılmadı.
VALİ YARDIMCILIKLARINDA DA YENİ GÖREVLENDİRMELER YAPILDI
Vali Yardımcılıklarında da değişim yaşandı.
Buna göre Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri Zerrin Çay Beşikçi, Mersin Vali Yardımcılığına atandı.
Yozgat Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim Mersin Vali Yardımcılığı’na getirilirken, Mersin Valiliği Hukuk Müşaviri Altuğ Çağlar Kırşehir Vali Yardımcısı olarak atandı.