Hoşgeldiniz  

MERSİN 17 GÜN KAPANDI… BELEDİYELER VATANDAŞLAR İÇİN NELER YAPIYOR? İŞTE CEVABI…

admin | 02 Mayıs 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Korona virüs salgınının önlenmesine yönelik tedbirler hayata geçirildi ve tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin de 17 günlük tam kapanma sürecine başladı. Sansasyonel Haber, vatandaşlara yönelik olarak belediyeler tarafından gerçekleştirilen hizmetleri sizin için derledi.

29 Nisan’da başlayan tam kapanma süreci 17 Mayıs saat 05.00’a kadar sürecek. Ramazan ayı ve Bayramı’nı kapsayan tam kapanma sürecinde Mersin’deki belediyelerin vatandaşlara yönelik çalışmalarını Sansasyonel Haber derledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı, içerisinde sıvı yağ, makarna, şeker, pirinç, bulgur, tuz, un, zeytin gibi temel gıda maddelerinin yer aldığı Ramazan kolileri, yurttaşların mutfağına girecek.

Korona virüs salgını nedeniyle tüm ülkede ilan edilen 17 günlük tam kapanma sürecinde de gıda kolilerinin yanı sıra dağıtımı gerçekleştirilen ücretsiz iftar yemekleri, ‘Süt Senin Gurur Mersin’in’ projesi kapsamında süt ve kuş üzümü dağıtımı gibi hizmetler aralıksız sürdürülecek.

Gıda kolilerinin 4 merkez ilçede ve genelde dağıtımı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından gerçekleştirilirken, diğer ilçelerde ise Muhtarlık İşleri Dairesi koordinesinde dağıtım yapılıyor.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ

Mersin Yenişehir Belediyesi, Ramazan ayında başlattığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi dağıtımını tam kapanma sürecinde de sürdürüyor. Yenişehir Belediyesi Sosyal Hizmet Ekipleri, temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan gıda kolilerini ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor.

Pandeminin başladığı ilk günden bu yana ihtiyaç sahibi vatandaşlara içerisinde 15 çeşit temel ihtiyaç malzemesinin bulunduğu gıda kolilerini ulaştıran Yenişehir Belediyesi, Sosyal Hizmet Ekiplerinin tespit ettiği vatandaşlara ve talepte bulunanlara dağıtılıyor. Yenişehir Belediyesinin verdiği gıda yardımı talebinde bulunmak isteyen vatandaşlar 444 33 54 numarasıyla Yenişehir Halk Masasını arayabiliyor.

TOROSLAR BELEDİYESİ

Toroslar Belediyesi, pandemi nedeniyle uygulanan 17 günlük tam kapanma sürecine yönelik gerekli tedbirlerini alarak Gönül Bağı Projesi’ni hayata geçirdi.

Vatandaşlar, belediyenin 444 41 33 numaralı Gönül Bağı Destek Hattı’nı arayarak, taleplerini ve ihtiyaçlarını belediye ekiplerinden oluşturulan ilgili destek birimlerine iletebilecek. Proje kapsamında Yunus Emre Kültür Merkezi’nde oluşturulan Yaşlı Destek Birimi, Engelli Destek Birimi, Evde Bakım Hizmetleri Birimi, Taziye Hizmetleri Destek Birimi, Kadın Danışma Merkezi Destek Birimi, Tarım ve Sokak Hayvanları Destek Biriminin görevlileri, vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda sahada olacak.

Toroslar Belediyesi, sokak hayvanlarını da yalnız bırakmadı. Proje kapsamında oluşturulan destek merkezlerinden biri olan Tarım ve Sokak Hayvanları Destek Biriminin görevlileri, özellikle yeşil alan ve parklarda bulunan besleme odaklarını her gün taze mama ve su ile doldurarak takviyelerini yapıyor.

Toroslar’daki yaşlı ve dezavantajlı vatandaşların bakımının da bu 17 günlük kapanma sürecinde devam ettiği bildirildi.

Yine Toroslar Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine erzak paketleri dağıtımı da aralıksız sürüyor.

MEZİTLİ BELEDİYESİ

Mezitli Belediyesi, kamu hizmetlerinin aksatılmaması adına tüm birimlerde 17 günlük tam kapanma süresince evinden çıkamayan kronik hastalar, yaşlılar ve yalnız yaşayanların acil ihtiyaçlarının belediye ekipleri tarafından öncelikli olarak karşılanacağını açıkladı.

Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan sokak hayvanları biriminin rutin olarak sürdürdüğü sokak hayvanlarının bakımı ve beslenmesinin de aksatılmayacağı belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamada Aşevinin kapanma süreci boyunca açık olacağı ve yemek dağıtımının düzenli olarak yapılacağı, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlatılan yardım kolisi dağıtımının da aksatılmadan sürdürüleceği vurgulandı.

AKDENİZ BELEDİYESİ

Akdeniz Belediyesi 17günlük kapanma sürecinde de Ramazan ayında başlattığı hayırsever firmalar ve belediye bütçesiyle hazırlanan gıda kolilerini dezavantajlı ailelere ulaştırmayı sürdürüyor.

Belediye ve Akdeniz Kaymakamlığı İSDEM ekipleri ile bir araya gelerek, kapanma sürecinde sokakta yaşayan hayvanlara da mama ve su dağıtımı aralıksız olarak devam ediyor.

Kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik evde bakım ve temizlik hizmetinin de tam kapanma günlerinde devam edeceği bildirildi. Ekipler, temel bakım ihtiyaçlarını yerine getiremeyen vatandaşları ziyaret ederek hem kendileriyle sohbet edip yalnız hissetmemelerini sağlıyor, hem de temizlik ve kişisel bakımlarına yardımcı oluyor.

TARSUS BELEDİYESİ

Tarsus Belediyesi Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla binlerce gıda kolisi hazırlamıştı. Ramazan ayı boyunca dağıtımını aralıksız olarak sürdüren belediye ekipleri tam kapanma döneminde de yoğun bir şekilde, tespit edilen ailelere gıda yardımlarına devam ediyor.

Tarsus Belediyesi gıda kolilerini muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla halka ulaştırarak dar gelirli ailelere destek oldu.

Tam kapanma döneminde yine sokak hayvanları da unutulmadı. Tarsus Belediyesi, ilçedeki çeşitli noktalara ‘Bayat Ekmek Toplama Askıları’ yerleştirdi. Poşetler ile askılara bırakılan bayat ekmekler, sokak hayvanları için kuru mamaya dönüştürülecek.

ANAMUR BELEDİYESİ

Anamur Belediyesi de Ramazan ayı nedeniyle başlattığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardım kolisi dağıtım işini sürdürüyor. Hayırsever vatandaşlar ve belediye bütçesiyle hazırlanan gıda kolilerini dezavantajlı ailelere ulaştırılırken 17 günlük kapanma nedeniyle gıda yardım dağıtımları da hız kazandı.

Hazırlanan gıda yardım kolileri tam kapanma nedeniyle arttırılarak, tüm vatandaşlara ulaştırılması için belediye seferber oldu.

56 mahallenin tamamında 6 binin üzerinde gıda paketi dağıtımı yapıldı. Anamur’un nüfusu 65 bin olduğu göz önüne alınırsa ilçenin yüzde 10’una gıda yardımı yapıldığı kaydedildi. Gıda yardımlarının özellikle muz ve çilek gibi yüksek getirili ürünlerin üretilmediği, gelir seviyesinin daha düşük olduğu kırsal mahallerde her eve bir paket gönderilerek yapıldığı açıklandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle