Hoşgeldiniz  

KKTC 20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK KUTLAMALARINI BAŞLATACAK TÜRK BAYRAĞI AYDINCIK’TAN ALINDI, GİRNE’YE DOĞRU YOLA ÇIKTI!

admin | 18 Temmuz 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Her yıl 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde geleneksel hale gelen Aydıncık’tan Girne’ye götürülen Türk bayrağı, Yavuz Çıkarma Plajı’nda göndere çekilmek üzere KKTC’li yatçılara teslim edildi. Aydıncık’ta yapılan bayrak teslim merasimine KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli de katıldı.  

KKTC’li yatçılar, her yıl 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenledikleri Yat Rallisi’nin Aydıncık ayağındaki bayrak teslim alma etkinliğini gerçekleştirdi.

Aydıncık’ta gerçekleştirilen Türk bayrağını teslim alma törenine KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Aydıncık Kaymakamı Muhammet Kılıçarslan, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ve KKTC’li yatçılar katıldı.  

Burada konuşan KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, “Bundan tam 49 yıl önce Kıbrıs Türk halkı Barış Harekatı’yla aydınlığa ve özgürlüğüne kavuştu. Elbette ki bunda liderlerimiz var, onları yâd etmeden, özgürlük liderimiz Doktor Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş ve dönemin Türkiye Cumhuriyet Başbakanı Bülent Ecevit ile kabine üyelerini ve vatanımız için canlarını veren tüm şehitlerimiz bu vesileyle saygı ve rahmetle anmak istiyorum” dedi.

TÜRK BAYRAĞI TESLİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından KKTC’li yatçıların getirdiği KKTC bayrağı Aydıncık Kaymakamı Kılıçarslan’a teslim edilirken, Girne’de göndere çekilecek Türk bayrağı da KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KTTC’li yatçılara verildi.

KKTC’DEKİ TÖRENLER 20 YILDIR AYDINCIK’TAN ALINAN BAYRAĞIN GÖNDERE ÇEKİLMESİYLE BAŞLIYOR

Her yıl Aydıncık’tan Girne’ye götürülen Türk bayrağının 20 Temmuz sabahı Yavuz Çıkarma Plajı’nda göndere çekilmesiyle de 20 Temmuz kutlamaları resmen başlatılıyor.

Bu yıl 49.su düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında Yavuz Çıkarma Plajında başlayan etkinliklerde göndere çekilen Türk bayrağının Aydıncık’tan yatçılar tarafından teslim alınması 20 yıldır düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle