Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ: “SİZLER, MİLLETE ANLATTIĞINIZ HER KAPIYI AÇAN VE İTİBARI YÜKSELEN TÜRKİYE’NİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ BU DURUMDAN HİÇ Mİ HİCAP DUYMUYORSUNUZ?”

admin | 29 Mayıs 2025 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ: “SİZLER, MİLLETE ANLATTIĞINIZ HER KAPIYI AÇAN VE İTİBARI YÜKSELEN TÜRKİYE’NİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ BU DURUMDAN HİÇ Mİ HİCAP DUYMUYORSUNUZ?”

TBMM’de partisinin Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere komşu ülkelerle vize konusunda yaşanan sorunların araştırılması konusunda verilen önerge hakkında konuşan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Dış politikada izlenen yol ve sığınmacı politikası başta vize olmak üzere çevre komşularımızla, bölge ülkeleriyle dostluk, iyi komşuluk ve iş birliği ilişkilerini olumsuz yönde etkilemekte. “Komşularla sıfır sorun.” diyerek çıkılan yolda bugün maalesef sorunsuz bir komşu ülke bırakmadınız” diyerek iktidarı dış politikada izlediği politika nedeniyle eleştirdi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, partisinin Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere komşu ülkelerle vize konusunda yaşanan sorunların araştırılması konusunda verdiği araştırma önergesi hakkında TBMM’de söz aldı.

İYİ Partili Kocamaz, “İç ve dış politikada yapılan yanlışların faturası ihracatçıya, sanayiciye, tarımla uğraşan üreticiye ve dolayısıyla milletimize kesilmektedir. Birçok ülkede dış pazarlar teker teker üreticilerin yüzüne kapanırken en büyük sorun da vize konusunda yaşanmaktadır. Avrupa Birliği ile Türkiye arasında vize konusunda yaşanan sorun her geçen gün derinleşmektedir. Almanya ve Fransa’nın ardından Bulgaristan ve Romanya da Türk vatandaşlarına yönelik olarak vize uygulamaya başlamış, böylece sınır komşularımız bile Türkiye’ye vize randevularını geciktirerek sıkıntı çıkarmaktadır” diyerek Türk vatandaşlarına AB ülkelerinin yaşattığı zorluklara dikkat çekti.

VİZE BAŞVURU MALİYETLERİ 30 BİN TL’Yİ GEÇTİ!

Schengen vize başvurularında da zorluk çıkartıldığına dikkat çeken Burhanettin Kocamaz, “Türkiye vatandaşlarına vize vermemek için her türlü zorluğu çıkararak kırk dereden su getiren ülkeler, Türk vatandaşlarından Schengen vizesi başvurularında dünyada eşi ve benzeri görülmemiş yeni belgeler istemektedir. Avrupa Birliği ülkeleri iş dünyasında olup vize başvurusunda bulunan çalışanların maaş bordrosu ve kişisel banka dökümlerini yeterli görmeyerek ticari sır sayılacak konumdaki şirketin faaliyet belgesiyle birlikte üç aylık tüm finansal hareketlerini de talep etmektedir. Durum böyle olunca bir kişi için bile vize başvuru maliyetleri 30 bin TL’yi geçmektedir. Bu durum karşısında iş adamları, akademisyenler, sanatçılar, sporcular ve öğrenciler için Avrupa ülkelerinden vize almak neredeyse imkânsız hâle gelmiştir” diye konuştu.

“ÜLKEMİZDEKİ SIĞINMACILAR YÜZÜNDEN VİZE ALINAMAZ OLDU!”

Türkiye’de bulunan sığınmacılar yüzünden vize alınamadığını kaydeden İYİ Partili Kocamaz, şöyle devam etti:

“Gelinen bu noktada ne yazık ki akademisyenlerimiz vize alamadıkları için yurt dışındaki uluslararası toplantılara katılamazken, sanatçılarımız yurt dışı konserlerini iptal etmek zorunda kalırken sporcularımız müsabakalara katılamıyor. Öğrencilerimiz sığınmacı muamelesi gördükleri için yurt dışındaki eğitim haklarından da mahrum bırakılmaktadır.

NATO PA toplantılarına katılmak üzere ABD’ye giden Grup Başkan Vekilimiz Sayın Turhan Çömez diplomatik pasaportu olmasına rağmen vize almak zorunda kalmıştır. Sizler, millete anlattığınız her kapıyı açan ve itibarı yükselen Türkiye’nin düşürüldüğü bu durumdan hiç mi hicap duymuyorsunuz?

Dış politikada izlenen yol ve sığınmacı politikası başta vize olmak üzere çevre komşularımızla, bölge ülkeleriyle dostluk, iyi komşuluk ve iş birliği ilişkilerini olumsuz yönde etkilemekte. “Komşularla sıfır sorun” diyerek çıkılan yolda bugün maalesef sorunsuz bir komşu ülke bırakmadınız!”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle