Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ MALUL SAYILMAYAN GAZİLERİN DURUMU HAKKINDA TBMM ARAŞTIRMASI İSTEDİ!

admin | 20 Haziran 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ PARTİ Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, terör örgütleriyle mücadelede yaralanan ancak malul sayılmayan 20 bin asker ve polisin yaşadığı mağduriyetlerin araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) araştırması istedi

İYİ Parti 28. Dönem Mersin Milletvekili seçilen Burhanettin Kocamaz, terör örgütleriyle mücadele ederken yaralanan 20 bin polis ve askerin malul sayılmadıklarını dikkat çekerek, yaşadıkları hak kaybının araştırılması için TBMM araştırması istedi.

Terörle mücadele ederken maluliyet oranı yüzde 40’ın altında olduğu için gazi unvanı alamayan 20 bin asker ve polisin olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Bu kahramanlar maalesef SGK nizamnamesine göre Gazi sayılmıyorlar. Halihazır nizamname yaralanmanın derecelerini ölçüyor. Malul sayılmayan gazilerimizin talebi, vatanın bölünmez bütünlüğünü korurken yaralanmalarına rağmen Gazi sayılmayan kahramanlarımızın yaralanmalarına bakılmaksızın Gazi sayılmalarıdır. Bu nedenle terörle mücadele sırasında yaralandıkları halde malul sayılmayan  gazi sayılmayan 20 bin polis ve askerimizin yaşadıkları sorunların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması yerinde olacaktır” dedi.

İYİ Partili Kocamaz, bu gerekçelerle TBMM Araştırması talebini Meclis Başkanlığına sundu.

MALUL SAYILMAYAN GAZİLER DERNEĞİ’NDEN KOCAMAZ’A TEŞEKKÜR

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz’ın bu talebi gazi sayılmayarak hak kaybı yaşayan 20 bin polis ve asker cephesinde de büyük yankı buldu.

Malul Sayılmayan Gaziler Derneği, sosyal medya hesabından İYİ Partili Kocamaz’ın araştırma önergesini talebini kamuoyuna duyurdu Dernek resmi hesabından yapılan açıklamada, “Derneğimizle iletişime geçerek Malul Sayılmayan Gazilerin mağduriyeti hakkında bilgi alan ve akabininde araştırma komisyonu kurulması için meclis başkanlığına araştırma komisyonu kurulması için başvuran İYİ Parti Mersin milletvekili Sayın Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyoruz” denildi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle