Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ, İKTİDARA AKKUYU ÜZERİNDEN YÜKLENDİ: “MERSİN’İN ÜZERİNE OYUN ÜSTÜNE OYUN OYNANMAKTA VE MERSİN’İN GELECEĞİ KARARTILMAK İSTENMEKTEDİR!”

admin | 10 Ekim 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

TBMM Genel Kurulu’nda Akkuyu Nükleer Güç Santraline kurulacak radar sistemiyle ilgili araştırma önergesine İYİ Parti adına söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de Akkuyu Nükleer Santralinin yapımına karşı olduğunu söyledi. Kocamaz, “Maalesef planlanmış 8 adet Turizm tesis alanlarıyla ilgili hiçbir gelişme yaşanmazken, yılan hikâyesine dönmüş Çukurova Havalimanı bir türlü tamamlanamazken, Mersin’in üzerine oyun üstüne oyun oynanmakta ve Mersin’in geleceği karartılmak istenmektedir. Akkuyu Nükleer Santrali’nin bulunduğu bölgede yapılmak istenen liman kime ya da neye hizmet edecektir? Burada kurulması düşünülen radar sisteminin amacı nedir?” dedi.

Gülnar ilçe sınırları içerisinde inşası devam eden Türkiye’nin ilk nükleer santrali olma özelliğine sahip Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne kurulacak olan radar sistemiyle ilgili CHP’nin verdiği araştırma önergesi TBMM’de görüşüldü.

İYİ Parti grubu adına Genel Kurul’da söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptıkları dönemde de santralin kurulmasına karşı durduklarını aktardı. Kocamaz, “Biz, Büyükşehir Belediye Başkanlığım döneminde bu tesise karşı çıktık. Bizden, 1/100.000’lik planlara bu tesisin işlenmesi bizzat bakanlık tarafından talep edildi. Biz bunu işleyemeyeceğimizi, böyle bir tehdidi göze alamayacağımızı, bölge insanının itirazlarına karşı bir karara imza atamayacağımızı dile getirdik. Neticede 1/100.000’lik planların bir an evvel onaylanması gerekiyordu. Koskoca bir kentin plansız programsız yönetilemeyeceği düşüncesiyle bir taraftan Danıştay’a dava açtık, diğer taraftan da Bakanlığın planı onaylama nedeniyle daha önce tesisin yapılacağı alanı yeşil alan göstermemize rağmen, o bölgeyi planda boş bıraktık” dedi.

“BELEDİYELER 7 KOCALI HÜRMÜZ GİBİ…”

Belediyelerin imar planlarının Ankara’daki bakanlık ve diğer kurumlarca uygulanmadığına dikkat çeken Burhanettin Kocamaz, “Zaten, belediyeler “7 Kocalı Hürmüz gibi” bir taraftan bakanlıklar, diğer taraftan TOKİ belediyelere sormadan imar planlarını yapıp uygulamaya geçirebiliyor. Dolayısıyla, bu Akkuyu Nükleer Santralı’nı bakanlık resmen 1/100.000’lik planlara işledi ve o şekilde onayladı. Daha sonra da Danıştay bu tesisin uluslararası anlaşmalarla yapıldığını öne sürerek bizim itirazımızı reddetti. Benim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, ya da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olmamın ötesinde Çernobil faciasından sonra Karadeniz’de üretilen fındıktan yediği için lösemi nedeni ile evladını kaybetmiş bir baba ve bir kimya mühendisi olarak böyle bir tesise olumlu bakmam mümkün değildir” diye konuştu.

“MERSİN BU İKTİDAR DÖNEMİNDE HEP KAPI ARKASINA İTİLDİ!”

Mersin’in bu iktidar döneminde her konuda kapı arkasına itildiğini ve insan sağlığını tehdit eden her türlü projenin uygulanabileceği yer olarak görüldüğünü savunan Kocamaz, “Hiç kimse böylesine önemli ve stratejik konuma sahip Mersin’i hafife almamalıdır. Şu anda Mersin tüm gelişmiş ülkelerin artık üçüncü Dünya ülkelerine “postaladığı” çimento fabrikalarıyla, taş ocaklarıyla, balık çiftlikleriyle bazı kanserojen atık üreten sanayi tesisleriyle ve yapılmak istenen kimyasal atık testleriyle tehdit altındadır. Maalesef planlanmış 8 adet Turizm tesis alanlarıyla ilgili hiçbir gelişme yaşanmazken, yılan hikayesine dönmüş Çukurova Havalimanı bir türlü tamamlanamazken, Mersin’in üzerine oyun üstüne oyun oynanmakta ve Mersin’in geleceği karartılmak istenmektedir” açıklaması yaptı.

“AKKUYU’DAKİ LİMAN NEYE HİZMET EDECEKTİR? YOKSA RUSYA’NIN SICAK DENİZLERE İNME PLANINA HAZIRLIK MI YAPILMAKTADIR?”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Akkuyu Nükleer Santrali’nin bulunduğu bölgede yapılmak istenen liman kime ya da neye hizmet edecektir? Burada kurulması düşünülen radar sisteminin amacı nedir? Yoksa öteden beri bildiğimiz Rusya’nın sıcak denizlere inme planının hazırlığı yapılmaktadır? Orada atılan her adım bölge insanının ve yüce milletimizin kafasını karıştırmaktadır. Bu Meclis araştırmasıyla, bu soru işaretlerinin giderilmesi, milletimizden hiçbir şeyi saklamadan konunun sarih bir şekilde ortaya çıkarılması İYİ Parti olarak bizlerin de milletimiz adına haklı bir talebidir.”

ÖNERGE AK PARTİ-MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. TBMM’de yapılan oylamada Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne kurulacak olan radar sistemiyle ilgili CHP’nin verdiği araştırma önergesi çoğunluğu elinde bulunduran AK parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ, İKTİDARA AKKUYU ÜZERİNDEN YÜKLENDİ: “MERSİN’İN ÜZERİNE OYUN ÜSTÜNE OYUN OYNANMAKTA VE MERSİN’İN GELECEĞİ KARARTILMAK İSTENMEKTEDİR!” için 1 yorum

  1. Yörük Ali dedi ki:

    Silifke ve Gülnar belediyelerine adamlar boşuna hibe bağışında bulunmadı sayın başkan

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle