Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ DEPREM BÖLGESİNDE: “BUGÜNE KADAR DERS ÇIKARMADIK AMA İNŞALLAH BUNDAN SONRA DERS ALIRIZ, BU ACILARI YİNE YAŞAMAYIZ!”

admin | 10 Şubat 2023 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Depremin olduğu ilk günden bugüne kadar afetin yoğun şekilde yaşandığı Adana, Hatay ve Osmaniye’de incelemelerde bulunarak, bölge halkının ihtiyaçlarını gidermeye çalışan İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, açıklamada bulundu: “Bugüne kadar ders çıkarmadık ama İnşallah bu deprem bundan sonra yaşanacak olası felaketler için bir ders alma vesilesi olur ve bu kadar acılar tekraren yaşanmaz!”

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, genel merkez tarafından görevlendirildiği beraberindeki heyetle afetin yaşandığı ilk günden bu yana Adana, Hatay ve Osmaniye’de sürekli olarak incelemelerini sürdürüyor.

Depremzedelerle görüşen Kocamaz ve beraberindekiler, bölge halkının ihtiyaçlarını yetkililere ulaştırarak sorunları çözmek için uğraş veriyor.

Depremin 5. Gününde de bölgede bulunan İYİ Parti GİK Üyesi Kocamaz, önemli açıklamalarda bulundu. Yaşanılan felaketin boyutlarının büyük olduğunu vurgulayan Burhanettin Kocamaz, “Yaşadığımız felaketin boyutları gerçekten büyük! Böylesine büyük ve geniş alana yayılmış bir felaketle mücadele etmenin zorluklarını biliyoruz! Gün elbette birlik ve beraberlik zamanı! Gün elbette kucaklaşma, birbirimize sımsıkı sarılma, dayanışma ve acıları paylaşma zamanı! Ama eksiklikleri, yanlışları tespit etmeden, geçmişte olduğu gibi sorunları halının altına süpürerek de bir yere varamayız!” diyerek uyarılarda bulundu.

“YAŞADIĞIMIZ DEPREMLERDEN HİÇ Mİ DERS ALMADIK?”

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğuna dikkat çeken Kocamaz, bugüne kadar yaşanılan afetlerden ders çıkarılmadığını belirtti. Kocamaz, “Daha önce yaşanmış bir 17 Ağustos 1999 Gölcük merkezli Marmara, 1999’da yaşanan Düzce Depremleri ve sonrasında yaşanan Elazığ ve Van Depremleri var! Bunlardan dersler alınarak bugün yaşadığımız bu büyük felaket için hiç mi tedbir alınamazdı? Maalesef yaptığımız çalışma; deprem olduktan sonra önce şoka girmek! Ne yapacağımızı şaşırmak! İlk gün can kayıplarına müdahale edemeden beklemek! Ve ancak ikinci gün tüm dünya ile birlikte yaklaşık otuz saat sonra enkazlara müdahale etmeye başlamak! Ardından da ah vah çekmek! Demeçler vermek! İşi kadere bağlamak! Eee… Sonrasında yine kış uykusuna yatmak ve bir sonraki felakete kadar hiç bir girişimde bulunmamak! Hazırlıklı olmamak! Depremden sonra; yaraları sarıyoruz, deprem konutları yapıyoruz, diyerek bu vebalin altından kalkamazsınız! Belki üç beş kişiyi kandırabilirsiniz! Ama aklınızdan asla çıkarmayın ki bu yükün altında ezilirsiniz! Bugün can kayıplarının bu denli yüksek olmasının asıl sebebi bu!” dedi.

“YAZIKTIR, GÜNAHTIR, BİNLERCE AİLE YOK OLDU!”

Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Japonya ve Hindistan’da da büyük depremler ve tsunamiler oluyor. Ama can kayıpları bu kadar yüksek olmuyor! Nedeni önceden eğitimler vermek! Önceden tedbir almak! Olası depremlere karşı plan ve programlar yapmak ve hazırlıklı olmak! Bugüne kadar ders çıkarmadık ama İnşallah bu deprem bundan sonra yaşanacak olası felaketler için bir ders alma vesilesi olur ve bu kadar acılar tekraren yaşanmaz.! Yazıktır! Günahtır! Binlerce aile yok oldu! Şimdilik 20’bine yakın can kaybı yaşandı! Bugün 5.güne girdik ve hala müdahale edilemeyen enkazlar var! Hala çadır ve tuvalet ihtiyacı giderilemeyen bölgeler var! İnsanlar şu kış günü enkazların başında soğuk havada tir tir titreyerek bekliyor! Tamam; AFAD, itfaiyeler, Yurtdışından gelen kurtarma ekipleri, Belediyeler, gönüllü kuruluşlar, Enkaz altındaki canların yakınları ve vatandaşlar enkazları kaldırmak İçin çalışıyor, Ülke sathında gıda ve giyecek desteği konusunda herkes üzerine düşeni yapıyor! Ama bunların hiçbirisi giden canları geri getirmiyor!”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle