Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ, DEPREM BÖLGESİ ZİYARETLERİNİ TAMAMLADI: “TESPİT ETTİĞİMİZ EN BÜYÜK EKSİKLİK, 99 VE SONRASINDAKİ DEPREMLERDEN YETERİNCE DERS ALMADIĞIMIZDIR!”

admin | 20 Şubat 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ, DEPREM BÖLGESİ ZİYARETLERİNİ TAMAMLADI: “TESPİT ETTİĞİMİZ EN BÜYÜK EKSİKLİK, 99 VE SONRASINDAKİ DEPREMLERDEN YETERİNCE DERS ALMADIĞIMIZDIR!”

İYİ Parti Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle depremin olduğu 6 Şubat gününden bugüne kadar afet bölgesinde incelemelerde bulunan GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, bölgede yaşanılanları aktardı.

11 ili yıkan depremin ardından İYİ Parti Genel Merkezi; MYK, GİK ve Milletvekillerinden oluşturduğu ekipleri afet bölgelerine göndererek vatandaşlarla ihtiyaçları konusunda doğrudan yetkililerle iletişim sağlamak için görevlendirmişti.

6 Şubat’tan bugüne kadar ilk olarak Adana, Osmaniye ve Hatay genelinde depremin vurduğu bölgelerde incelemelerde bulunan İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, geçtiğimiz hafta da Kahramanmaraş, Elbistan, Pazarcık, Adıyaman, Besni, Gölbaşı, Malatya ve Doğanşehir’de incelemelerini tamamladı.

“VATANDAŞLARIMIZ HALA ÇADIR, KONTEYNER VE TUVALET BEKLİYOR!”

15 günlük afet bölgesi incelemelerinin arından açıklama yapan Burhanettin Kocamaz, “Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle vatandaşlarımızla beraberdik. Vatandaşlarımıza, vefat eden yakınları için taziyelerimizi ilettik. Geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Bu arada hala vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları ve şikayetlerini ve İYİ Parti olarak bizim yaptığımız çalışmaları yerinde tespit ettik” dedi.

Bölgede yaşayan vatandaşların afetin üzerinden 15 gün geçmesine karşın barınma sorununun çözülmediğine dikkat çeken İYİ Partili Kocamaz, “Vatandaşlarımız aradan 15 gün geçmesine rağmen çadır ya da konteyner, özellikle tuvalet eksikliğinden bahsediyor! Milletimizin ülke genelinde birlik ve beraberlik içerisinde kendilerine sahip çıktığını, yardım eli uzattığını ancak enkazlara müdahalede geç kalındığını, genel ve yerel yöneticileri dertlerine ortak olmaları, en azından moral vermeleri için yanlarında görmek istediklerini ifade ediyorlar! Vatandaşlarımızın bu soğuk kış günlerinde barınma ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor” açıklaması yaptı.

“HEPİMİZE DÜŞEN GÖREV YARALARI BİR AN EVVEL SARMAK!”

Burhanettin Kocamaz, açıklamasına şöyle devam etti:

“Maalesef bizim tespit ettiğimiz en büyük eksiklik 99’da yaşanan Marmara depremi ile daha sonra yaşanan depremlerden yeterince ders alıp da bugün yaşadığımız gibi felaketlere hazırlıksız yakalanmamız! Müdahalede geç kalmışız! Zira hala enkazlar orta yerde duruyor! Hala enkazlardan cesetler çıkarılıyor ve organizasyon konusunda çok büyük eksiklikler ve aksaklıklar söz konusu! Artık bu deprem oldu! Aksaklıklar, eksiklikler yaşandı. Gidenleri geri getirme şansımız da yok! Bundan sonra Devlet ve Millet olarak hepimize düşen görev yaraları bir an evvel sarmak! Barınma ihtiyaçlarını gidermek, geçmiş depremlerden almadığımız dersleri, hiç olmazsa bu depremden almak ve özellikle de insanlarımıza depremle ilgili ciddi eğitimler vererek, olası İstanbul depremine şimdiden hazırlanmak! Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Böyle felaketleri hiç kimseye yaşatmasın.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle