Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ BURHANETTİN KOCAMAZ’DAN SERT ÇIKIŞ: “TERÖRSÜZ TÜRKİYE KILIFI ALTINDA TEHLİKELİ BİR SÜREÇ YAŞANIYOR”

admin | 12 Ocak 2026 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ BURHANETTİN KOCAMAZ’DAN SERT ÇIKIŞ: “TERÖRSÜZ TÜRKİYE KILIFI ALTINDA TEHLİKELİ BİR SÜREÇ YAŞANIYOR”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Terörsüz Türkiye” sürecine sert sözlerle yüklendi. Bahçeli’yi hedef alan Kocamaz, sürecin terör örgütüne meşruiyet kazandırdığını savunarak, TBMM’de kurulan komisyonu “korsan” olarak nitelendirdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi ve TBMM’de kurulan komisyonu sert dille eleştiren Kocamaz, “Şehitlerimizin kemikleri sızlatılıyor, eli kanlı bebek katili meşrulaştırılıyor!” dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, kamuoyunda “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırılan süreçle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kocamaz, gelinen noktanın Türkiye açısından büyük riskler barındırdığını öne sürerek, sürecin mimarlarını sert ifadelerle eleştirdi.

“ŞEHİTLERİN KEMİKLERİNİ SIZLATAN BİR SÜREÇ”

Kocamaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi hedef alarak, yıllardır savunulan söylemlerin bir kenara bırakıldığını belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin söylemlerindeki değişimi “vahiyle mi geldi?” sözleriyle eleştiren Kocamaz, sürecin terör örgütüne meşruiyet kazandırdığını savundu. Kocamaz, “Sayın Bahçeli, yıllardır söylediklerini bir kenara bırakarak, şehit ailelerinin acılarını tazeledi ve terör örgütünün bitini kanlandırdı” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, “Şehitlerimizin kemiklerini sızlatırcasına, şehit ailelerinin acılarını tazeleyen bir anlayışla karşı karşıyayız” diyen Burhanettin Kocamaz, terörle mücadelede gelinen noktanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“TERÖR ÖRGÜTÜNE MEŞRUİYET KAZANDIRILIYOR”

Açıklamasında sert ifadeler kullanan Kocamaz, on binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan terör örgütü elebaşının “kurucu önder” gibi gösterildiğini söyledi.

Bu yaklaşımın, yurt içinde bitme noktasına gelen bir terör örgütünü yeniden canlandırdığını savunan İYİ Partili Kocamaz, “Türkiye Cumhuriyeti ile terör örgütü başı aynı seviyeye çekilmek isteniyor” diyerek 50 binden fazla insanın katili olan terörist başının Türkiye Cumhuriyeti ile eşitlendiğini iddia etti.

Kocamaz, “Eli kanlı bir bebek katilini kurucu önder ilan ettiler! Terörist başının Türkiye Cumhuriyeti tarafından muhatap alınmasını sağladılar. Bu durum kabul edilemez bir gaflet ve dalalettir” diyerek tepkisini dile getirdi.

“TBMM’DE KORSAN KOMİSYON” TEPKİSİ

Burhanettin Kocamaz, terör örgütü elebaşının talebi doğrultusunda TBMM’de, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında kurulması gündeme gelen komisyona da sert çıktı.

Söz konusu yapının hiçbir yasal dayanağı olmadığını savunan Kocamaz, bu nedenle komisyonu “korsan” olarak nitelendirdi.

“İYİ PARTİ O KOMİSYONA GİRMEDİ”

TBMM’de grubu bulunan tüm partilerin, İYİ Parti dışında bu komisyona üye verdiğini hatırlatan Kocamaz, partilerinin bu sürece dahil olmamasının ne kadar doğru bir karar olduğunun bugün daha net görüldüğünü ifade etti.

Terör örgütü ve Meclis’teki uzantılarının tutum ve taleplerinin, endişelerini haklı çıkardığını söyleyen Burhanettin Kocamaz şöyle devam etti:

“Kurulan bu korsan komisyona, İYİ Parti dışında Mecliste üyesi bulunan tüm partiler dahil oldu! Bizler İYİ Parti olarak, bu korsan komisyona üye vermedik!

Bugün gelinen noktada, başta terörist başı olmak üzere, terör örgütü ile onun Meclisteki uzantısı DEM’in ortaya koyduğu hadsiz tavırları ve şımarıkça taleplerini gördükçe, bu ihanet komisyonuna girmemekte ne kadar haklı olduğumuz bir kere daha ortaya çıkmış oldu.”

“BU İHANET SÜRECİYLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Açıklamasının sonunda millete seslenen Kocamaz, Türkiye’nin içten ve dıştan kuşatılmak istendiğini savundu.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Tek başımıza kalsak bile, ülkemiz ve milletimiz adına bu ihanet süreciyle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle