Hoşgeldiniz  

İŞTE SEÇER’İ ÇILDIRTAN MESKİ RAPORU: “İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERİN KAZANDIĞI DAVALARA ÖDENECEK TUTARLAR KURUMU ZARAR UĞRATTI!”

admin | 30 Mayıs 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in MESKİ Mayıs ayı genel kurulunda büyük tepki gösterdiği Denetim Raporunda yazanlara Sansasyonel Haber ulaştı. Siyasi tetikçilikle suçlanan Denetçi Avukat Mustafa Göktaş’ın haksız yere işten çıkartılan işçileri raporda dile getirmesi CHP’li Seçer’i küplere bindirdi.

MESKİ Genel Müdürlüğü Denetçiler Raporunun görüşülmesi maddesinde Denetçi Avukat Mustafa Göktaş’a ağır sözlerle yüklenen CHP’li Vahap Seçer, hazırlanan denetim raporunun yok hükmünde olduğunu savunmuştu. CHP’li Seçer, “Bu raporu hazırlayanlar adeta siyasi tetikçilik yapmış. Yok hükmündedir benim için. Kasıtlıdır. Yasaları aşan bir yorumdur” diye konuşmuş, diğer CHP’li meclis üyeleri de raporun kabul edilemez olduğunu dile getirmişti.

CHP’li Vahap Seçer bununla da yetinmedi ve Denetim Raporunu hazırlayan Avukat Mustafa Göktaş’a dava açtı. CHP’lilerin tepki gösterdiği MESKİ Denetçi Raporuna Sansasyonel Haber ulaştı.

1 Ocak 2020-31 Aralık 2020 dönemini kapsayan Denetçi Raporunu hazırlayan Avukat Mustafa Göktaş ve Ali Gölcük’ün 6 sayfalık çalışmasının sonuç bölümünü eleştiren CHP’li Seçer’in sonuç bölümünde yazan verilere itiraz ettiği öğrenildi.

SONUÇ BÖLÜMÜNDE NE VAR?

2019-2020 yılları arasındaki işçi sayısı üzerinden yapılan kıyaslamalar ve kısa çalışma ödeneğine sevk edilen işçiler olmasına karşın yeni işçi alımlarının eleştirildiği raporda işten çıkarılan işçilerin kazandığı tazminatlar için de değerlendirmeler yer aldı.

Raporda, “Ancak kurumun 2019 yılında işçi sayısı ile 2020 yılında almış olduğu işçi sayısı karşılaştırıldığında alımların kamu yararı amacı dışında başkaca saiklerle yapıldığı, bu dönemde yüzlerce personelin kısa çalışma ödeneği ile hizmetinden yararlanmayıp hizmetine ara verildiği, özellikle MESKİ Personel A.Ş’de 1.608 personel var iken 2020 yılında bu sayının 1.869 kişiye çıkartılması, 2020 yılının COVİD-19 virüsü sebebiyle pandemi yılı olmasına rağmen 2020 yılında 183 personel alımı daha yapılmasının ihtiyaçtan kaynaklanmadığı, kurum yönetiminin keyfi ve siyasi sebeplerle personel alımı yaptığı, önceki yılda çıkarılan işçilerin iş akitlerinin haksız olarak feshedildiğinin Yargı kararı ile ortaya çıkmış olması ve Yargı kararı gereği ödenen tazminatlar, yargılama masrafı ve vekalet ücretleri de dikkate alındığında bu ödemeler sebebiyle kurumun zarara uğratıldığı kanaatindeyiz” ifadeleriyle haksız yere işlerinden edilen personele ödenecek tazminatların vardığı boyutun gözler önüne serilmesinin CHP’li Seçer’i öfkelendirdiği tahmin ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle