Hoşgeldiniz  

“HEMŞERİLERİMİZ HERHANGİ BİR  HAK KAYBINA UĞRATILMADAN BU SÜREÇ AŞILACAK!”

admin | 10 Mart 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle kabul ettiği kentin her anlamda önünü açacak 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planına itiraz süreci dün tamamlandı.

Mersin’de yıllardır beklenen 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planının Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grubu bulunan tüm siyasi partilerin onayıyla kabul edilmesinin ardından süreç de işlemeyi sürdürüyor. Askıya çıkan imar planına itiraz etmek isteyen vatandaşlar için itiraz süreci de 9 Mart Cuma günü tamamlandı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda kurulan komisyona itiraz dilekçelerini ileten vatandaşlar, şimdi de itirazlarının değerlendirilme sonucunu beklemeye başladı.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan sistemle itiraz başvurularını sıkıntısız bir şekilde ileten vatandaşlar, burada Büyükşehir yetkilileriyle de yüz yüze konuşma imkanı yakaladı. Bu sayede başvurularını da doğru bir şekilde iletebilen vatandaşlarla Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Nihal Koçoğlu ve Kongre ve Sergi Sarayı Müdürü Hasan Bebek’in birebir ilgilenmeleri dikkat çekti. Yine Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Özgür Sanal ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mustafa Solak da sık sık Kongre ve Sergi Sarayı’na gelerek vatandaşlarla ilgilendi.

 

TURGUT: “HİÇ KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ!”

 

9 Mart’a kadar dilekçe vermeyen kimsenin endişeye kapılmaması gerektiğini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Turgut, “Ben ayın 9’una kadar dilekçe vermemiştim deyip kimsenin bir endişesi olmasın. Sayın Başkan bize talimat verdi. 1/1000 ölçekli bütün parselleri tek tek plana işliyoruz. İtiraz etmiş veya etmemiş, gözümüzden kaçmış konu da olabilir, hata da yapılmış olabilir ama hiç kimse mağdur olmayacak. Vatandaşlarımız bundan emin olabilirler. Şu kadar itiraz yapıldı diye eleştiriler yapılıyor, olacak da. Eleştiriden de rahatsız değiliz ama Belediye’ye itiraz edeceğiz diye bir telaşa kapılmasınlar. Hatta telefonla bile bize randevu yazdırsınlar. Pazartesi’den sonra biz her isteyeni randevu ile davet edeceğiz. Gelecekler planlara bakacaklar. Bir sorun görüyorlarsa notumuzu alacağız” dedi.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle