Hoşgeldiniz  

HDP, VATANDAŞA HİZMETİ BİR TÜRLÜ KABUL EDEMEDİ: “AK PARTİ KAYYUMLARI ADAY GÖSTERSİN”

admin | 28 Mart 2018 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Halkların Demokratik Partisi Sözcüsü Ayhan Bilgen, AK Parti’ye kayyım önerisinde bulundu.  OHAL sürecinde DBP’li 94 belediyeye kayyım atandığına dikkat çeken HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “AK Parti çok istiyorsa kayyumları aday göstersin” dedi.

Kasım 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinin tarihinde sürpriz bir değişiklik olmazsa, ilk sandık yerel seçimler için kurulacak. Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için tüm partiler hazırlıklarını başlattı. 16 Nisan referandum sonuçlarını dikkate alan AK Parti ve CHP özellikle büyükşehirlerde kıyasıya bir yarışa hazırlanıyor.

 

HDP’nin yerel seçimlerde ana gündemi ise seçilmiş belediye başkanlarının yerine atanan kayyımlar olacak. AK Parti’nin bölgedeki oylarında yüzde 5 düşüş olduğunu söyleyen HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Yerel seçimler Kürtler için adeta onur seçimi olacak” dedi.

 

“DBP’li, HDP’li belediye başkanı seçerseniz görevden alınır” gibi bir propagandanın veya “Kayyımlar daha güzel hizmet veriyor” gibi bir anlayışın sahada hiçbir karşılığı olmayacağını belirten Bilgen, şöyle konuştu:

 

“Bir halkın iradesi yok sayılıyorken, demokrasinin kırıntısı, asgarisi bile oradaki seçmene çok görülüyorken, iradeyi yok saymaya devam etme eğilimi ve mevcut durumu meşrulaştırmaya dair propaganda dilinin başarı şansı yok. Kürtler son derece politik. Bize oy verenler kadar vermeyenler de kayyım uygulamasına karşı. Kaldı ki, Irak referandumu ile ilgili hükümetin tutumu, Kobani, Afrin politikaları da seçmeni etkileyecektir. Bölgede diğer partilerin çok büyük bir oy potansiyeli yok. AKP ve bizim aramızda bir tablo üzerinden konuşuyoruz. Bu tablo şunu gösteriyor: İnsanlar hizmetin bir lütuf gibi sunulmasını istemiyor, bunu kabul etmiyorlar. Zaten hakları olanın onlara başka yöntemlerle sunulması başlı başına ayrımcılık. AKP çok iddialı ise kayyımları aday gösterir, halk da kayyımlardan memnunsa onları seçer.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle