Hoşgeldiniz  

HAYDAA… İSTANBUL’DAN GÖÇ BAŞLADI, MERSİN EN ÇOK TAŞINILAN İLLER ARASINA GİRDİ!

admin | 29 Nisan 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Kiraların fahiş şekilde artması ve olası deprem ihtimalinin yaklaşması iddiası nedeniyle İstanbul’daki göç hareketi artarken sanayinin olduğu kentler ilgi görüyor. Yaşanan göçlerin ardından İstanbul’un demografik yapısı değişmeye başladı. İstanbul’dan Mersin’e gelen vatandaş sayısı da 2 kat arttı.

Türkiye nüfusunun yüzde 20’sinin yaşadığı megakent İstanbul’un demografik yapısı ise yavaş yavaş değişmeye başladı. 1980’lerden bu yana yoğun göç alan ve Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sine ev sahipliği yapan İstanbul, artık göç veren il olarak konumlanıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bine yakın kişinin taşınma talepleri incelenerek bir rapor hazırladı. Raporda, Şubat ve Mart 2023’teki talepler, 2022’nin aynı dönemiyle karşılaştırıldı. Rapor kapsamında İstanbul çıkışlı taleplerin dört bölgede toplandığı gözlendi. Bu bölgelerin sırasıyla İç Anadolu, Karadeniz, Trakya ve Akdeniz olduğunu belirten

TRAKYA’YA GÖÇ İLK SIRADA

Son dönemde İstanbul’daki konut fiyatlarının hızla artmasıyla Trakya’ya doğru yoğun bir göç hareketliliği başlamıştı. Depremle birlikte bu göç hızlandı ve sınırlarını genişletti. Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Sakarya, Eskişehir, Kayseri ve Samsun gibi şehirlere geçen yıla göre yoğun bir şekilde göç edildiği raporda belirtildi.

İÇ ANADOLU’DA ESKİŞEHİR’E İSTANBUL’DAN GÖÇ TAM 18 KAT ARTTI

Sanayileşmenin yüksek olduğu şehirlerden Kayseri, Eskişehir ve Ankara taşınmak istenilen şehirler arasında üst sıralara yerleşti.

Eskişehir’e geçen seneye oranla 18 kat fazla talep görürken, Kayseri’de 7, Ankara’da ise 4 kat artış söz konusu.

İSTANBULLULAR KARADENİZ’DE SAMSUN’U ÖNCELİK YAPTI

En çok taşınılmak istenen şehir olan Samsun 16 kat taşınma talebi alırken, bu oran Ordu’da 6, Giresun’da 4, Trabzon’da ise 3 kat olarak kayıtlara geçti.

İSTANBUL’DAN MERSİN’E GÖÇ 2 KAT ARTTI

İstanbul’dan yoğun bir şekilde taşınma talebi alan 4 bölge içinde ortalama 3 katlık büyüme ile görece en düşük bölge olan Akdeniz’e taşınma talepleri Antalya’ya 4, Mersin ise 2 kat arttı.

Mersin’de Suriyelilerin yanı sıra nükleer santralin devreye girmesiyle Rus sayısında da ciddi artışlar yaşanmıştı. Ukrayna’da savaş nedeniyle de çok sayıda Ukrayna vatandaşı, Mersin’e yerleşmişti.

Dış göçler nedeniyle yoğun nüfus artışı yaşanan Mersin’in şimdi de İstanbul’dan yoğun iç göç alması, ciddi anlamda kiralık ev bulunamayışının yanı sıra kiraların da ciddi oranda yükseleceğine yorumlandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle