Mersin’i altı gün susuz bırakan krizin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “hata MESKİ’de” açıklaması ve MESKİ Genel Müdürü’nü görevden alması, su kesintisinden Ulaştırma Bakanlığı’nı sorumlu tutan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış’ı zor durumda bıraktı. Kış’ın sözleri parti içinde bile tartışma yarattı.
Mersin’de günlerce süren su kesintisinin yankıları devam ederken, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış’ın sürecin sorumluluğunu Ulaştırma Bakanlığı’na yükleyen açıklaması siyasette büyük tepki çekmişti. Kış, kesintilerin asıl nedeninin “bakanlığın hızlı tren ve kavşak çalışmaları sırasında ana isale hatlarına verilen hasar” olduğunu iddia etmişti.
Ancak bu açıklamadan kısa süre sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bizzat kendi ağzından yaptığı itiraf, siyasi dengeleri bir anda değiştirdi.
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, krizin MESKİ’nin yürüttüğü deplase çalışması sırasında oluşan teknik bir projelendirme hatasından kaynaklandığını açıkça dile getirerek Mersinlilerden özür diledi.
Seçer’in bu net tavrı, Gülcan Kış’ın iddialarını boşa düşürdü.
Kamuoyunda, “Madem MESKİ’nin hiç suçu yoktu, Başkan neden özür diledi?” soruları yükseldi.
GÖREVDEN ALMA HAMLESİ TARTIŞMAYI DERİNLEŞTİRDİ
Seçer’in açıklamasının ardından krizde sorumluluğu olduğu belirtilen MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz görevden alındı. Bu karar, yaşanan sorunun kaynağının bakanlık değil MESKİ olduğuna yönelik algıyı daha da güçlendirdi.
Belediye kulislerinde, MESKİ’de üst düzey bazı diğer isimlerin de görevden alınabileceği konuşuluyor.
Gülcan Kış’ın açıklamasının hemen ardından Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM), yapılan çalışmaların kendi planlanan süresi içinde tamamlandığını, asıl gecikmenin MESKİ’nin aynı tarihte yürüttüğü ayrı bir deplase çalışmasındaki teknik arızalardan kaynaklandığını belirtti.
Bu resmi açıklama da Kış’ın iddialarının zeminsiz kaldığı yorumlarına neden oldu.
CHP kulislerinde Gülcan Kış’ın, Başkan Seçer’in doğruladığı teknik hataya rağmen bakanlığı suçlaması “gereksiz bir siyasi çıkış” olarak değerlendiriliyor.
Kimi parti kaynaklarının bu açıklamanın hem kamuoyu hem de parti açısından “yansıması düşünülmeden yapılmış bir hamle” olduğu görüşünde birleşmesi dikkat çekti.
SEÇER’İN AÇIKLAMASI KIŞ’I TERS KÖŞE YATIRDI
Gülcan Kış’ın bakanlığı suçlayan iddiaları, Başkan Seçer’in hem özrü hem de MESKİ Genel Müdürü’nü görevden alma kararı ile tamamen geçersizleşmiş hale geldi.
Mersinliler günlerce süren susuzlukla mücadele ederken, CHP cephesindeki çelişkili açıklamalar da tartışmanın hararetini arttırdı.
Kış mı? Eline okuması gereken metin verilmeyince sehven olmuştur.