Gülnar Belediyesi’nde istifa depreminin ardından skandal silahlı baskın iddiası! Fatih Önge ile ters düşerek istifa eden eski Başkan Yardımcısı Mustafa Denk’in iş yeri, belediyeye ait zabıta aracıyla gelen bir grup tarafından basıldı. “Başkanımıza biat edeceksin” diye ölüm tehditleri savuran saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunan Denk, azmettirici olarak bizzat Belediye Başkanı Fatih Önge’yi işaret etti! İşte o şok dehşet anları…
Mersin siyasetinde taşları yerinden oynatacak, akıllara durgunluk veren bir silahlı baskın ve “biat” iddiası patlak verdi!
Gülnar Belediye Başkanı MHP’li Fatih Önge ile yaşadığı derin kriz ve sıkıntılar nedeniyle görevinden ve partisinden istifa eden Belediye Başkan Yardımcısı ve MHP’li Meclis Üyesi Mustafa Denk’in iş yeri, adeta Teksas filmlerini aratmayan bir yöntemle basıldı.
İddiaya göre, Ülkü Ocakları’ndan olduklarını öne süren bir grup, Mustafa Denk’in iş yerine belediyeye ait Zabıta Amirliği aracıyla gelerek güpegündüz silahlı tehditte bulundu. Olayın ardından Mustafa Denk, soluğu emniyette alarak şok suç duyurusunda bulundu.
“FATİH ÖNGE İLE UĞRAŞMAYACAKSIN, BİAT EDECEKSİN!”
Gülnar Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi olan meclis üyesi Mustafa Denk, verdiği resmi ifadede dehşet anlarını ve kendisine yönelik kurulan baskıyı tüm çıplaklığıyla anlattı. Denk, iş yerini basan grubun kendisine doğrudan gözdağı verdiğini belirterek, şu şok ifadeleri kullandı:
“Gelen şahıslar bana, ‘Belediye Başkanımız Fatih Önge ile uğraşmayacaksın, ona biat edeceksin! Yoksa bu dükkanı başına yıkarız’ diyerek doğrudan ölümle tehdit ettiler.”
Siyaset ve mafya ilişkilerini anımsatan baskındaki en skandal detay ise saldırganların olay yerine resmi ya da belediyeye ait bir Zabıta Amirliği aracıyla intikal etmesi oldu.
İş yerinde silah göstererek ölüm tehditleri savuran ve Bitlisli olduğu iddia edilen bir saldırgan, polisin olay yerine intikal ettiğini fark edince yanındaki silahı gruptan başka birine devrederek kayıplara karıştı.
Gülnar emniyet güçleri, silahı alarak kaçan diğer şüpheliyi yakaladı. Olayla ilgili geniş çaplı tahkikat başlatıldı.
AZMETTİRİCİ OLARAK BELEDİYE BAŞKANI FATİH ÖNGE’Yİ GÖSTERDİ!
Uğradığı silahlı ve organize tehdit karşısında geri adım atmayan Mustafa Denk, bu hain saldırının arkasındaki azmettiricinin bizzat Gülnar Belediye Başkanı MHP’li Fatih Önge olduğunu iddia etti.
Denk; başta Belediye Başkanı Fatih Önge olmak üzere, belediyede çalıştığı tespit edilen A.T. ve iş yerini basan gruptaki tüm şahıslardan “azmettiricilik, silahlı tehdit ve can güvenliğini tehlikeye atma” suçlamalarıyla şikayetçi oldu.
DEHŞET ANLARININ KAMERA KAYITLARI ADLİYEDE!
Öte yandan, soğukkanlılığını koruyarak iş yerine yapılan baskını ve gelen şüphelileri cep telefonu/güvenlik kamerasıyla anbean kayıt altına alan Mustafa Denk, bu tarihi kanıtları da suç duyurusu dosyasına ekledi.
Belediyenin resmi imkânlarının ve adının karıştığı bu silahlı “biat” baskınının ardından gözler Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve iddiaların odağındaki Belediye Başkanı Fatih Önge’ye çevrildi.