Hoşgeldiniz  

GECENİN BOMBASI: CHP-DEM İTTİFAKINDA KESİLEN PAZARLIĞIN ŞOK DETAYLARI…

admin | 10 Mart 2024 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de gösterdiği adayı Vahap Seçer lehine çeken ve Akdeniz dışındaki 12 ilçede aday göstermeyen DEM Parti ile CHP arasındaki ittifak pazarlığının detayları hakkında bomba kulis geldi. İşte CHP’nin DEM’e verdikleri:

CHP’nin Mersin’de terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti ile ittifak yapmadan kazanma şansı neredeyse kalmadı. Bu nedenle Büyükşehir’i kaybetmemek için CHP Mersin özelinde DEM Parti ile açık ittifak yaptı.

DEM PARTİ, CHP’YE GÜVENMEDİ; SON DAKİKAYA KADAR ADAYINI ÇEKMEDİ!

CHP ile DEM parti arasında Mersin için yapılan ve uzun süren pazarlık görüşmelerinde alınan sonuçların da detayı ortaya çıktı.

CHP’ye güvenmeyen DEM Parti kesin aday listesinin çıkacağı son tarihe kadar Büyükşehir adayını çekmemişti. CHP listelerinde istediğini alan DEM Parti adayını kesin listeleri çıkmadan Vahap Seçer lehine çekti.  

KİRLİ İTTİFAKTA DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

DEM Parti Akdeniz ilçesi hariç hiçbir ilçede aday göstermedi. Büyükşehir’de de aday çıkartmayan DEM Parti, CHP’li Vahap Seçer’i destekleme kararı aldı.

Kirli ittifakın detaylarını görüşen heyetler, son dakikada uzlaşmaya vardı.

DEM Parti’ye yakın kaynaklar, CHP ile kurdukları ittifakın detayları hakkında bilgileri de el altında kamuoyuna sızdırdı.

AKDENİZ’DE DÜŞÜK PROFİLLİ ADAY; CHP SADECE MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN ASILIYOR!

DEM Partili kaynakların iddiasına göre, CHP örtülü olarak Akdeniz ilçesinde DEM Parti’ye destek verecek. Bu kapsamda belediye başkan adaylığı için değil meclis üyeliği için başvurusu bulunan ilçe Kadın Kolları Başkanı Nesibe Teker Hazim’i “düşük profilli kazanma şansı olmayan aday” olarak listeye yazdı.

CHP Genel Merkezinin, düşük profilli aday çıkartarak Akdeniz’deki seçmenini kazanacak aday algısı oturtulmaya çalışılan DEM Parti adaylarına rahat yönlendirip, sadece meclis üyesi çıkartabilmek için aday çıkarttığı öne sürüldü.  

TOROSLAR KOLTUĞU, DEM PARTİ’NİN İSTEDİĞİ İSME BIRAKILDI

CHP’de ismi en geç açıklanan ilçelerden olan Toroslar’ın gecikme nedeni de DEM Parti ile yapılan pazarlık olduğu açıklanan isimle ortaya çıktı.

2019’da HDP’nin Yenişehir kontenjanında CHP listesine yazdığı ve Büyükşehir Meclis üyesi seçilmesinin önünü açtığı Abdurrahman Yıldız’ı DEM Parti bu kez de Toroslar’a CHP’nin Belediye Başkan adayı olarak yazdırdı.

Toroslar’daki meclis üyeliği aday listesini de paylaşan CHP ile DEM Parti, fermuar sistemiyle adaylarını yazdı.

DEM Partililerle birlikte hareket eden Abdurrahman Yıldız, kazandığı takdirde DEM Parti kadrolarıyla belediyeyi yönetecek.   

BÜYÜKŞEHİR’DE KOLTUKLAR DEM’E BIRAKILIYOR… BOMBA…

CHP’nin Mersin’de Büyükşehir’i tekrar kazanması durumunda 1 adet yetkili başkan vekilliğini DEM Parti’ye bırakacak.

Yine DEM Parti’ye 1 Genel Sekreter Yardımcılığı, 4 aktif çalışılan Daire Başkanlığı, ilçelerde de birer koordinatörlük verilecek.

İLK ETAPTA 2 BİN 500 İŞÇİ!

2019 yerel seçimlerinde o dönemki adı HDP olan DEM Parti ile örtülü ittifak yapan CHP’li Seçer, bu örtülü ittifakın diyeti olarak belediyeyi HDP’lilerin verdiği işçi listeleriyle doldurmuştu.

Bunun için de çalışan milliyetçi/muhafazakar kökenli 4 bin 500‘ü aşkın işçiyi uydurma tutanaklarla işlerinden eden CHP’li Seçer yönetimi, yerlerine HDP’li isimleri almıştı.

DEM Parti ile yapılan yeni pazarlığa göre seçimlerden hemen sonra ilk etapta 2 bin 500 işçi daha işe alınacak.

DEM PARTİ’YE 14 MECLİS ÜYELİĞİ…

DEM Parti, CHP ile Büyükşehir meclisinde grup kurmak ve komisyonlara girebilmek için de pazarlık kesti.

Bunun için CHP’den grup kurabilmek için 14 meclis üyeliği kontenjanı alan DEM Parti, Büyükşehir’de seçilebilecek yerden aldığı bu isimleri seçtirebilirse grup kurup, Büyükşehir komisyonlarında kendisine yer bulabilecek.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle