Hoşgeldiniz  

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… CHP’Lİ SEÇER YİNE 265 MİLYON TL BORÇLANMA ONAYI ALAMADI

admin | 09 Kasım 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Başkan Vahap Seçer, daha önce gerekçeleriyle defalarca reddedilen 265 Milyon TL’lik borçlanma yetkisini Meclis’ten bir kez daha istedi. Meclis yapılan ısrar oylamasında bir kez daha kararlı olunca, yetki onayı reddedildi.

Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan 1. Oturumunda bir kez daha, daha önce defalarca reddedilen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 265 Milyon TL borçlanma yetkisi görüşüldü. CHP’li Seçer, daha önce reddedilen bu yetkide meclis üyelerine kararlarında ısrarcı olup, olmadığını sordu.

Seçer’in ardından söz alan MHP’li Meclis Üyesi Fahrettin Kılınç, “Bu konuyu neden tekrardan gündeme getirdiniz açıkçası anlayamadık. Zaten yargı süreci de başlattınız. Bu kararı bekleyeceğimizi söylemiştik. Yıl biterken borçlanma konusunda bu ısrar niye? Bizim Cumhur ittifakı olarak düşüncelerimizde bir değişiklik yok” dedi.

CHP’li Seçer de ödemelerin yapılması gerektiğiniz, hayat pahalılığın her sektörü vurduğunu kaydederek, “Bakın hak edişleri gerçekleştirdim. Ödeme yapmam lazım. Beni engellemeyin. Sizin de bu yatırımlara katkınız olsun. Bu yapılan yönetime karşı büyük bir haksızlık. Siz bunu engellerseniz bana ve Mersin halkına yapmış olursunuz” dedi.

MHP’li Kılınç, “Halkın yararına olan her hizmete destek olduk. Bunun örnekleri çok. Proje bazlı borçlanmalara destek verdik” açıklaması yaptı.

Söz alan Meclis Üyeleri arasında yer alan MHP’li Mahmut Tat, Seçer’e yüklendi. Tat, “Az önce dediniz ki Mut OSB bağlantısını yapamayız bu borçlanma yetkisi olmazsa dediniz. Bu çok tehlikeli bir söylem. Büyükşehir belediyesi 4 kilometrelik bir asfaltı dökemeyecek durumda mı? Bunu yapamayacak halde misiniz? O zaman o koltukta oturmanız zor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından oturuma ara verildi.

Aranın ardından oylamaya geçildi.  Yapılan oylamada Meclis çoğunluğu ret kararında ısrarcı olunca borçlanma yetkisi bir kez daha reddedildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle