Hoşgeldiniz  

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… 265 MİLYON TL BORÇLANMA YETKİSİNİN ÖNÜ AÇILDI

admin | 22 Aralık 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, 1. İdare Mahkemesinin borçlanma yetkisinin reddini içeren maddenin yürütmeyi durdurma kararını onayladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Mersin 1. İdare Mahkemesi’nin Meclis tarafından reddedilen ancak Seçer tarafından Yargıya taşınan borçlanma reddi kararının iptalinin ardından yeniden borçlanmayı görüşmek üzere Olağanüstü toplandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mahkeme kararını telafisi güç sonuçlar doğuracağı endişesiyle vermiştir ve yürütmeyi durdurmuştur. Bu nedenle yeniden 265 Milyon TL borçlanma yetkisini bir kez daha olağanüstü oturumda gündeme getirdik” dedi.

CHP’li Seçer’in ardından söz alan MHP’li Meclis Üyesi Fahrettin Kılınç, henüz üst Mahkemenin son kararını vermediğini bu nedenle kararın kesinleşmediğini savundu. MHP’li Kılınç, “Meclis bunu bütçeye kondu diye kullandırmak zorunda değil. Şimdi görüyoruz ki aşırı gereksiz bir personel alımı oldu. Çıkartılan işçiler kadar, aynı vasıflarda işçiler alınmaya devam edildi. İşten çıkartılan ve dava açan personelin tamamına yakını davalarını kazanmıştır. Bu nedenle ek mali külfet gelmiştir. Onlarca Milyon TL zarar olduğu söyleniyor. Bu nedenle bu durum tartışmalıdır. Bizler Mahkeme kararı ile bütçenin yürürlüğe girdiği tarihe bakacak olursa 265 Milyon TL yerine 33 Milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi hususunu değerlendirmenizi isterim ” diye konuştu.

Kılınç’ın ardından konuşan CHP’li Seçer, Cumhur ittifakının Mahkeme kararını uygulamak istemediğini öne sürerek, “Buradan bunu kınıyorum. Cumhur ittifakı meclis üyeleri üzüm yemek derdinde değil, bağcıyı dövmektir. Eğer Mahkeme kararı bu meclisçe bir kez daha reddedilirse reddeden meclis üyeleri hukuku katletmiş olur. Ben de bu karara ret veren meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağımı söylemek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından oturuma 5 dakika ara verildi.

Ara bitiminden sonra yapılan oylamayla Mahkeme kararının uygulanması yönünde Meclis karar aldı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle