Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… CHP GENEL KURULTAYI’NDA SEÇİM KURULU’NA İTİRAZ MERSİN’DEN…

admin | 03 Şubat 2018 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP 36. Olağan Genel Kurultayı’nda ortaya çıkan ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun müdahalesiyle “aşılan” mükerrer imza tartışmasına Mersin de dahil oluyor. Mersinli siyasetçi CHP’li Avukat Soner Yıldırım’ın, Kurultay Yönetmeliği Madde 24’ün verdiği yetki ile Kurultayın Genel Başkan Seçimi Kanuna Mutlak Aykırılık oluşturduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunacağı öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi 36. Olağan Genel Kurultayı’nda genel başkanlık için oy verme işlemi sürüyor. CHP’nin ‘Adalet ve Cesaret’ temalı 36’ncı Olağan Kurultayına damga vuran mükerrer imza krizi Kılıçdaroğlu’nun devreye girmesiyle aşıldı.

 

KURULTAYA MÜKERRER OY KRİZİ DAMGA VURDU

 

Muharrem İnce 166 delegenin imzasıyla genel başkanlık için aday oldu. Ancak Başkanlık Divanı yaptığı incelemede iki delegenin imzasını geri çektiğini, 49 delegenin de mükerrer imza attığını belirlendi. Mükerrer imza krizi sonrası Muharrem İnce, “İmza sıkıntım yok, bu iddialara inanmayın” dedi. Kılıçdaroğlu, mükerrer imzaları İnce’nin hanesine yazılmasını önerdi. Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’nun “Benim 49 imza, İnce’nin olsun” önerisine “Kimsenin lütfuna ihtiyacım yok” diyerek yanıt verdi.

 

KILIÇDAROĞLU DEVREYE GİRDİ, KRİZ ÇÖZÜLDÜ

 

Divan Kurulu tarafından İnce’nin oyları yeniden sayıldı. Bunun üzerine İnce’nin resmen aday olamayacağı iddiaları nedeniyle uzun süre tartışma yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun devreye girmesi sonrasında Muharrem İnce’nin resmen aday olduğu belirtildi.

 

“CHP KURULTAYI MAHKEMELİK OLMAYA MAHKÛMDUR”

 

Kurultayda yaşananları hukuksuzluk olarak nitelendiren CHP Mersin 24. Dönem Milletvekili adayı Avukat Soner Yıldırım’ın da Kurultay Yönetmeliği Madde 24’ün verdiği yetki ile Kurultayın Genel Başkan Seçimi Kanuna Mutlak Aykırılık oluşturduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunacağı öğrenildi.

 

Soner Yıldırım yaptığı açıklamada, “Kamuoyunda dürüstlüğü ve hukuka bağlılığı ile tanınan Sayın Yılmaz Büyükerşen’in de Divan Başkanı sıfatı ile bu hukuk ihlaline aracı olması ise tam bir fiyasko… Çünkü Genel Başkan Adaylarına mükerrer imza durumunda Tüzük 55/a-4 deki yönteme uygun olarak, mükerrer imza sahibinin son tercihi Divan Başkanlığınca tespit edilmek zarureti vardır. Yok öyle, Adayın, ben feragat ettim türü bir beyanı ile işlem tesis etmek… Kurultay Yönetmeliği Madde 24’ün verdiği yetki ile Kurultayın Genel Başkan Seçimi Kanuna Mutlak Aykırılık oluşturduğundan İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunacağım” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle