Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… AYDINCIK MYO BİNASI İÇİN İHALEYE ÇIKILIYOR!

admin | 09 Mart 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2008 yılından itibaren ilçedeki faaliyetlerini sonlandırıp, eğitim programlarını Anamur’da sürdüren Mersin Üniversitesi Aydıncık MYO için müjdeli haber en sonunda geldi. YÖK’ün bu dönem de ders programı açtığı Aydıncık MYO’nun kentte faaliyetini daha işlevsel sürdürebilmesi için yeni binanın da yapımı için bu ay ihaleye çıkılacağı bildirildi.

Aydıncık’ın 2008 yılından itibaren kaybettiği en önemli değerlerden olan Mersin Üniversitesi Aydıncık Meslek Yüksek Okulu için müjdeli haber geldi. YÖK’ün geçtiğimiz yıl yeniden program açılması için onay verdiği Aydıncık MYO için 4 bölüm belirlendi.  Aydıncık Meslek Yüksekokulu bünyesinde organik tarım programı, turizm ikram hizmetleri programı, aşçılık programı, İşçi sağlığı ve güvenliği programının açıldığı bildirildi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, “Bildiğiniz üzere Aydıncık Meslek Yüksek okulunun Anamur İlçesine taşınmasıyla birlikte mevcut programlar kapatılmış, öğrenci alımı durdurulmuştu. Aydıncık halkının talepleri ve bizzat şahsımın girişimleriyle Yenimahalle İncekum mevkiinde 50 dönümlük arsa tahsisi gerçekleştirildi. Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’nın desteği ile bütçesi çıkarılmış dört katlı hizmet binası projesi yapıldı. Binanın Mart ayı içerisinde ihalesinin yapılarak inşaata başlanması beklenmektedir” dedi.

 

Başkan Aktan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Her konuda desteğini esirgemeyen Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Mersin Üniversitesi Rektörümüz Sayın Ahmet Çamsarı’ya, Anamur MYO Müdürümüz Gürkan Temiz’e ve yine yoğun uğraşı veren Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanı Pakize Özgür Hanım’a ilçem adına teşekkür ediyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle