Hoşgeldiniz  

FETÖ’YE MERSİN’DE DEV OPERASYON: 88 GÖZALTI

admin | 20 Şubat 2018 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Mersin merkez başta olmak üzere 6 ilçede eş zamanlı dev FETÖ operasyonuna imza attı. 88 kişi gözaltına alındı, 8 kişi için de arama çalışmaları sürüyor. Tam 111 gaygubet evine gerçekleştirilen baskında evlerden 260 bin TL değerinde döviz ve TL de ele geçirildi.  

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün Mersin merkez ve ilçelerinde gerçekleştirdiği dev operasyonla yeniden yapılanma çalışması yürüten FETÖ’ye büyük darbe indirdi. Mersin merkez başta olmak üzere Anamur, Bozyazı, Erdemli, Muti Silifke ve Tarsus ilçelerinde tespit edilen toplam 111 ev ve 2 etüt merkezine baskın yapıldı. 88 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında 8 şüpheli için de arama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, terör örgütünün tekrar üye bulma ve yeniden yapılanarak para toplama çalışmalarına giriştiğinin tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında yürütülen çalışmalarda örgüt üyelerinin “gaygubet evi” adı verdiği ve gizlenmek için kullandıkları hücre evlerinin tespiti yapıldı. Bu evlerde saklandıkları değerlendirilen aralarında “büyük bölge abileri” ve “büyük bölge mesulları”, “polis ve asker mahrem abileri”, “il ablaları”, “finans sorumluları” ile örgütün gizli haberleşme programları ByLock ve Eagle kullanıcılarının da bulunduğu toplam 96 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki Emniyet güçleri, 111 ev ile 2 etüt merkezinde yaptığı aramalarda F serisinin de bulunduğu 44 bin 380 ABD doları, 10 bin 145 Euro ile 43 bin 400 TL olmak üzere TL karşılığı yaklaşık 260 Bin TL de nakit para ele geçirdi.  Ayrıca evlerden 10’unun aktif FETÖ/PDY öğrenci evi olduğu, büyük bir kısmının da gaybubet evleri olduğu açıklandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle