Hoşgeldiniz  

FETÖ’NÜN YENİ ELEMANLARINA PARA AKTARAN ARACILARA BASKIN: 7 GÖZALTI

admin | 26 Ekim 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de FETÖ’nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüte finansal destek sağladıkları, yurt dışına çıkışlarını finanse ettikleri ve aranan kişileri sakladıkları belirtildi. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 4 ‘ü de tahliye edildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM ve TEM ekipleri gerçekleştirdikleri ortak operasyonla, aralarında Fethullahçı Terör Örgütünün “Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyet gösteren şüphelilerin de olduğu, 7 şüpheliyi gözaltına aldı.

Mersin’de zamanlı olarak 150 polisin katıldığı operasyonla haklarında yakalama/ikamet araması verilen; A.U. , F.Ş. , H.Y. , S.B. , S.A. , M.F.H. , M. Y. isimli (7) şüpheliyi yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerin FETÖ’nün güncel yapılanmasında sorumlu düzeyde kişilerin bulunduğu, bu kişilerin örgütün yurt dışından gönderdiği parayı temin ederek yurt içinden faaliyet gösteren mensuplara ulaştırdıkları ve böylelikle örgüt faaliyetlerinin finansmanını sağladıkları, ayrıca daha önce örgüt üyeliğinden işlem görmüş esnaflardan, deprem yardımı adı altında para toplayarak, cezaevinden yeni çıkmış örgüt üyelerine maddi destek sağladıkları, özellikle geçmişte örgütün eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan şahısların yurt dışına çıkışlarını finanse ettikleri ve bu şahıslara referans olarak örgütün yurt dışı yapılanmasındaki okullarda işe girmelerini sağladıkları tespit edildi. Terör Örgütü Üyeliğinden aranan şahısları gaygubet evlerinde sakladıkları, yine bu şahısları illegal yollardan yurtdışına kaçırdıkları da ortaya çıkarıldı.

Yapılan operasyonda çok sayıda materyal ele geçirilirken. Gözaltına alınan 7 kişi sorgularının ardından Mahkemeye sevk edildi. Mahkemede 4 şüpheli serbest bırakılırken, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle