Hoşgeldiniz  

FESTİVALDE NE DEĞİŞTİ DE SÖYLEM DEĞİŞTİ? MADEM DESTEK VERECEKTİN DE NEYİN ŞOVUNU YAPTIN?

admin | 06 Şubat 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yenişehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısında bu yıl 17.si gerçekleştirilecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne 120 bin TL destek teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Yenişehir Belediye Meclisi’nde bu yıl 17.si gerçekleştirilecek olan Mersin Uluslar arası Müzik Festivali’ne 120 bin TL destek teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Kararın ardından açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, “14 Nisan-8 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olup ilimizin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlamasının yanı sıra uluslararası tanıtımına da imkan sağlamaktadır. Yenişehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne destek olmaya devam ediyoruz. Kentimizde gerçekleştirilen festivallere, sempozyumlara, kongrelere ve bilimsel toplantılara imkanlarımız dahilinde destek olmaya özen gösteriyoruz. Gerçekleştirilecek olan 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne dünyaca ünlü sanatçıların gelmesi ile tüm Mersinli hemşerilerimiz bu sanatçıları izleme şansına sahip olabileceklerdir” açıklamasıyla şaşırttı.

 

1 YILDA NE DEĞİŞTİ?

 

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen festival lansmanında Komite Başkanı Selma Yağcı’ya yoğun eleştiri getiren İbrahim Genç, festivalin şu anki durumuyla tam anlamıyla bir uluslararası müzik festivali olmadığını eleştirisini dile getirmiş, festivalin bu kurum ve kuruluşların insafına bırakıldığını söylemişti. Hatta Festivalin Mersinlilere hitap etmediğini bile savunan İbrahim Genç, “Bu festivalde bize özgü bir şey yok. Görüşlerimize başvurulmuyor. Bu işin içerisinde hatta Yönetim Kurulu’nun başında Büyükşehir Belediye Başkanı olmalı, biz ilçe belediyeleri de yönetiminde yer almalıyız. Harcadığımız paralar halkın parası değerli basın mensupları. Bu yüzden halkın da katılımı sağlanmalı. Ama bu festival de halk yok” diyerek eleştirilerini sürdürmüştü.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle