Hoşgeldiniz  

ESNAF İYİCE ZORA GİRDİ… BASİT USUL KALKIYOR, MERSİN ESOB’DAN TEPKİ!

admin | 09 Eylül 2025 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

ESNAF İYİCE ZORA GİRDİ… BASİT USUL KALKIYOR, MERSİN ESOB’DAN TEPKİ!

1 Ocak 2026’dan itibaren yürürlüğe girecek düzenleme ile Mersin’deki binlerce küçük esnaf gerçek usule geçmek zorunda kalacak. Başkan Veysel Sarı, artacak vergi ve muhasebe yükünün esnafı kapanma noktasına getireceğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına sert tepki gösterdi.

Düzenlemeyle, büyükşehir belediyesi sınırlarında ve nüfusu 30 bini geçen ilçelerde esnafların basit usulde vergilendirme hakkı 1 Ocak 2026’dan itibaren sona eriyor.

Başkan Sarı, özellikle bakkal, terzi, lokantacı, oto tamircisi ve sezonluk çalışan küçük işletmelerin bu yükü kaldıramayacağını söyledi. Artan kira, yükselen girdi maliyetleri ve müşteri kaybıyla mücadele eden esnafın yeni düzenlemeyle muhasebe ve vergi yükü altında ezileceğini vurguladı.

“Bu geçiş birden yapılırsa binlerce esnaf kepenk kapatmak zorunda kalır” diyen Sarı, kademeli bir uygulama ve devlet desteğiyle esnafa nefes aldırılması gerektiğini dile getirdi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

ESNAF İYİCE ZORA GİRDİ… BASİT USUL KALKIYOR, MERSİN ESOB’DAN TEPKİ! için 1 yorum

  1. Veysi genç dedi ki:

    Mersinin eski oda başkanı vekili var Talat DİNÇER gündeme getirsin mecliste

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle