Hoşgeldiniz  

ENDİŞE VEREN HABER… MERSİN’DE KORONA VİRÜS KONTROLDEN ÇIKIYOR!

admin | 04 Eylül 2020 | Dünya, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Mersin’i de vaka artışının hızla arttığı bölgelerden göstermesinin ardından Mersin Sağlık Emekçileri Sendikası ve Mersin Tabip Odası’nın günlük vaka sayısı bildirimleri gündeme bomba gibi düştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Gazeteci Ahmet Hakan’a açıkladığı vaka sayısı yüksek iller arasında Mersin’i de göstermesi, pandeminin ilk döneminde örnek gösterilen illerin başında yer alan Mersin’de şok yaratmıştı.

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mersin’deki Covid- 19 vaka sayılarının tehlikeli boyutlara ulaşması ile ilgili yazılı soru önergesi verdi. Başarır, “Mersin ve ülke genelinde vaka sayılarının artmaması adına ne gibi önlemler alınacaktır?” diye sordu.

TABİP ODASI AÇIKLADI: “MERSİN’DE AKTİF HASTA SAYISI BİN 200’ÜN ÜZERİNDE”

Bu gelişmelerin üzerine Mersin Tabip Odası’ndan yeni açıklama geldi. Sahadan aldıkları bilgilerin vahim olduğunu dile getiren Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Günlük 300’den fazla yeni vakanın görüldüğü, aktif hasta sayısının 1200’den fazla olduğu ve hastalığı kapmış 200’den fazla sağlık çalışanının olduğu bir şehir oldu Mersin. Biz bir yandan vatandaşlarımıza önlemleri gevşetmemeleri için uyarıda bulunurken diğer yandan Sağlık Bakanlığı’na, Mersin Valiliği’ne ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’ne alınması gereken toplumsal önlemlerde sorumluluğun kendilerinde olduğunu hatırlatıyoruz” diye seslendi.

MERSİN SES’TEN FLAŞ İDDİA: “ŞEHİR HASTANESİNDE YER KALMADI!”

SES Mersin Şube Eş Başkanı Zeki Sinan Doğan’dan ise ürküten iddia gündeme geldi. Doğan, Mersin Şehir Hastanesi’nde yer kalmadığı için Covid-19’lu hastaların bir kısmının Erdemli Devlet Hastanesi’ne yollandığını ve bu hastanenin pandemi hastanesi ilan edildiğini duyduklarını belirtti.

Durumun daha korkutucu boyutlara gitmesinden endişe duyduğunu belirten Doğan, “Ben şimdi size böyle giderse ne olacağına dair yeni senaryo çizeyim: Yoğun bakımlar yetmeyecek. Acil dışındaki tüm ameliyatlar durdurulacak” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle