Hoşgeldiniz  

DERİN KULİS: HDP MERSİN İÇİN İTTİFAKI DA TARTIŞIYOR, ADAY ÇIKARMAYI DA… SÜREÇ EKİM’DE NETLEŞECEK!

admin | 30 Temmuz 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Her seçim bölgesinde yerel seçimler için aday çıkartacaklarını açıklayan HDP yönetimi ittifakı da yeniden tartışmaya başladı. İstanbul, Adana ve Mersin gibi HDP’nin güçlü olduğu iller için “bazı ilçeler karşılığında Büyükşehir’de destek “ kararı öne çıkarken, partinin önde gelen isimleri her seçim bölgesinde aday çıkarmayı partinin geleceği açısından önemli buluyor.

14 Mayıs seçimlerinde 100 milletvekili hedefleyen ancak 59 sandalyede kalan HDP ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSP) başarısız olarak kabul edilen sonuçların ardından başlatılan yeni döneme hazırlık çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi.

Bu sonuçlarla ilk olarak bileşen partileri ile bir araya gelen HDP yönetimi, kapatma davasını da gerekçe göstererek partinin YSP’ye taşınması konusunda hem fikir oldu. Kongre için de kararını veren HDP yönetimi, tüm sürecin Eylül ayının başına kadar tamamlanması ve büyük kurultayın bu tarihte yapılmasını kararlaştırdı.

İLK AÇIKLAMA BULDAN’DAN GELDİ: “HER SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY ÇIKARTACAĞIZ”

2019 yerel seçimlerinde başta büyükşehirler olmak üzere çok yerde aday çıkartmayan HDP, CHP’li belediye başkan adaylarını desteklemişti.

Mersin’de de hem HDP’nin üst yönetimi hem de CHP’den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Vahap Seçer, HDP ile ittifak sayesinde Mersin’in kazanıldığına dikkat çekmişti.  

Partinin ileri gelenleri Adana, Mersin ve İstanbul gibi yerlerde oylarının düşme gerekçesi olarak yerelde yapılan ittifak olduğuna dikkat çekti. HDP’ye yakın kaynaklar, HDP’nin milletvekili seçimlerinde yaşanan hayal kırıklığının parti tabanı ve örgütünde giderilmesi için üst düzey bazı isimlerin Mersin ve Adana gibi illerde yerel belediye başkanlığı seçimlerine tek başına girilmesini destekliyor.  

HDP İÇİNDE ÖNEMLİ BİR GRUP İŞBİRLİĞİNİN DEVAMINDAN YANA

Halk toplantılarında HDP’ye, “müzakereden vazgeçmeyin” önerilerinin yapıldığı da öğrenildi. Bazı büyükşehirlerde, ilçe belediyelerine karşılık “fedakarlıklar” yapılabileceği de öğrenildi.

Bu görüşü savunanlar İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin gibi HDP’nin güçlü olduğu şehirler için müzakerenin yollarını aramaya başladı bile. HDP, anlaşma sağlanabilirse bu kentlerin bazılarında büyükşehirlerde aday göstermemeyi ya da sembolik adaylar göstermeyi tartışıyor. 

KARARI YENİ YÖNETİM BELİRLEYECEK

Eylül ayında kurullarını yenileyecek olan HDP, yeni partide yeni eş genel başkanlarla yerel seçimlere hazırlanacak.

Yeni yönetimin vereceği ittifaklı ya da ittifaksız kararına göre yerel seçim çalışmaları başlayacak.

HDP, BİR DE CHP’DEKİ SÜRECİ BEKLİYOR

HDP’nin ittifak yaptığı CHP’deki iç karışıklık da kararı zorlaştırıyor. CHP’de dile gelen değişim söylemlerinin ardından oluşacak yeni yönetim ya da yeni genel başkan ile yapılacak görüşmeler de HDP’nin ittifak kararını doğrudan etkileyecek.  

Paylaşın:
Etiketler: , , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

DERİN KULİS: HDP MERSİN İÇİN İTTİFAKI DA TARTIŞIYOR, ADAY ÇIKARMAYI DA… SÜREÇ EKİM’DE NETLEŞECEK! için 1 yorum

  1. Yörük 1881 dedi ki:

    Geri kalan işçileri de seneye çıkarırsınız kalırsa belediye Chp de

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle