Hoşgeldiniz  

CUMHURİYET İLKOKULU ERASMUS PROJELERİYLE ÖNE ÇIKTI

admin | 13 Nisan 2021 | Dünya, Eğitim, Genel, Yerel Haberler A- A+

Mersin İli Yenişehir ilçesinde faaliyet gösteren Cumhuriyet İlkokulu, uygulamaya başladığı 4 Erasmus projesiyle öğrencilerin ufkunu açma yolunda öne çıktı.

Mersin’in Yenişehir ilçesinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu, uyguladığı birbirinden yaratıcı projeyle öğrencilere her yönüyle eğitim vermeyi sürdürüyor. Cumhuriyet İlkokulu’nun uygulamaya başladığı 4 Erasmus projesiyle mülteci öğrencilerin entegrasyonundan okur-yazar bireyler yetiştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin takım çalışması, problem çözme becerisi gibi konularda yetiştirmeyi hedefliyor.

İŞTE CUMHURİYET İLKOKULU’NDA BAŞARIYA UYGULANAN ERASMUS PROJELERİ:

1. ‘SEN DE BİR GÜN MÜLTECİ OLABİLİRSİN’ ( KA101 )

Cumhuriyet İlkokulu koordinatörlüğünde yürütülen proje mülteci entegrasyonunu konu alıyor. Mülteci öğrencilerin kaliteli ve eşit şartlarda eğitim alabilmesi için yenilikçi ve kapsayıcı metotları içeren projeyle İspanya- Barcelona ve Avusturya- Viyana’da yapılacak faaliyetlerle öğrencilerin sosyal uyumunu yükseltmek, okul iklimine yabancılaşmasını önlemek hedefleniyor.

2. ‘EFFECTIVE IMPLEMENTATION OF ANIMAL ASSISTED EDUCATION’ ( KA229 )

Proje İngiltere koordinatörlüğünde; İspanya, Yunanistan ve Slovenya ortaklığında yürütülüyor. Eğitimde hayvanlardan faydalanmak, bu sayede öğrencilerin fiziksel, zihinsel, sosyal-duygusal becerilerini geliştirmek amaçlanıyor. Özel eğitim ihtiyacı olan, özgüven eksikliği, hiperaktivite, konsantrasyon bozukluğu yaşayan öğrenciler için proje faaliyetleri oldukça faydalı oluyor.

3. ‘WEB 2.0 TOOLS & GAMIFICATION’ ( KA201 )

Proje, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülüyor. Ortak kurumların öğretmenlerinin 21. yy becerilerini geliştirmek, öğrencileri takım çalışması, problem çözme becerisi gibi konularda yetiştirmek hedefleniyor. Bu projeyle Web 2.0 araçları ve oyunlaştırma ile öğrenme kazanımlarını kalıcı hale getirecek etkinlikler yapılıyor.

4. ‘THE GREENPRİNT: ECOLOGİCAL LİTERACY’ ( KA229 )

Proje, Fransa koordinatörlüğünde İtalya, Yunanistan, Bulgaristan ve Cumhuriyet İlkokulu ortaklığıyla yürütülüyor. Ekolojik okur-yazar bireyler yetiştirmeyi amaçlayan proje faaliyetleriyle öğrenciler biyolojik çeşitlilik, yaşam döngüsü, yenilenebilir enerji, geridönüşüm gibi konular üzerinde çalışma yürütüyor. Ayrıca öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme, yabancı dilde iletişim becerilerine katkı sunuluyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle