Hoşgeldiniz  

CUMHURCULARIN KAFASINDAKİ DELİ SORU: “SERDAR, VAHAP’I YENEBİLİR Mİ?”

admin | 22 Ocak 2024 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti’nin Mersin’i MHP’ye bırakmasının ardından açıklanan sürpriz adayın şokunu Mersin’deki Cumhur ittifakı seçmenleri henüz atamadı. Hafta sonu gerçekleşen aday karşılama programında da beklenen ilgiyi göremeyen Cumhur’un adayı Serdar Soydan için Mersin genelindeki Cumhur ittifakı seçmeninin kafasında tek soru var: “Serdar, Vahap’ı yenebilir mi?”

13 kez toplanan Cumhur ittifakının heyetleri Mersin için MHP’ye bırakılması yönünde anlaşmaya varmıştı. MHP’den aday çıkmasına hazırlanan Cumhur ittifakı seçmeni, adı aday adayları arasında hiç geçmeyen bir ismin açıklanmasıyla şok yaşadı.

Hamit Tuna, Baki Şimşek, Atsız Afşın Yılmaz ve Nihat Öz ismine hazırlanan Cumhur tabanında, MHP İl Başkanı Serdar Soydan’ın isminin açıklanması şaşkınlıkla karşılandı. Tabanın hazırlanmadığı bir ismin aday olarak açıklanması Cumhur tabanında adaya karşı soru işaretlerini de arttırdı.

ADAYLIĞINI İL BAŞKANIYKEN GİZLEDİ Mİ? BOMBA İDDİA…

Aday adaylığı döneminde adı hiç geçmeyen Serdar Soydan’ın MHP’deki diğer aday adaylarına da “Aday olmayı düşünmüyorum” dediği ve aday adaylarının da genel merkez düzeyindeki hemen hemen tüm görüşmelerini il başkanıyla paylaşmasının karşılığında Soydan isminin açıklanmasının da diğer aday adayları üzerinde soğuk duş etkisinin yanında kırgınlık yarattığı iddiası Cumhur kulislerinde bomba etkisi yarattı.

ADAY OLDU SESSİZ, KARŞILAMA OLDU HALA SESSİZ!

Adaylığının açıklanmasının ardından derin bir sessizliğe gömülen Soydan’ın aday karşılama programına ilişkin görsel ve konuşmasını da sosyal medya hesaplarından paylaşmaması da kafalardaki soru işaretlerini arttırıyor.

Tabanın hazır olmadığı ismin de kendisi için adaylığa hazır olmadığı iddiaları da sosyal medyadaki durgunlukla daha da temel aldı.

Soydan’ın tam anlamıyla ne zaman sahalar ineceği ve Mersin seçmeninde nasıl bir karışık alacağı merakla bekleniyor.

Adaylık sürecinde sessiz kalması, diğer aday adaylarında yarattığı kırgınlık iddiaları ve seçmen tarafından tanınmaması, 2024 yerel seçimlerinde de CHP’yi birkaç adım öne çıkartıyor.

GEÇMİŞİNDE DE BAŞARI OLMAMASI HAYAL KIRIKLIĞINI ARTTIRIYOR

Soydan 2019 seçimlerinde yoğun olarak seküler seçmenin yaşadığı merkez ilçe Mezitli’den aday olmuş, 20 puanla CHP’li Neşet Tarhan’a kaybetmişti.

14 Mayıs seçimlerinde de MHP’nin 2. Sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Soydan bu seçimi de kazanamamış ve milletvekili olamamıştı.

Bu özgeçmişle Soydan’ın sağ seçmeni toparlamasının zor göründüğü de kulislerde konuşuluyor.

CHP-DEM İTTİFAKI MERSİN’DEKİ CUMHUR’UN ELİNİ DAHA DA ZAYIFLATTI

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı olan Vahap Seçer’in son açıklaması da Cumhur’daki endişeyi katladı.

Seçer’in, “31 Mart’ta seçim var ama ben daha buradayım. Bazen düşünüyorum, bu kadar yorgunluğa gerek yok. Bu kadar adaylar çıkacak, yorulacak, bir sürü emek, bir sürü masraf ne gereği var? Mersin 2019’da başkanını seçti” sözlerini de karşısına tanınmayan adayın çıkmasının ardından söylediği iddiası kulisleri fena salladı.    

14 Mayıs seçimlerinde 5 milletvekili çıkartmasının yanı sıra 2024 yerel seçimlerinde DEM Parti ile ittifakı nedeniyle CHP’nin Cumhur ittifakıyla oy farkının tanınmayan bir adayla daha da açılacağından endişe eden sağ seçmen, Serdar Soydan’ın Mersin genelindeki tüm sağ seçmeni nasıl toparlayabileceğini de merakla izliyor.   

2019 MERSİN YEREL SEÇİM SONUÇLARI:

SERDAR SOYDAN’IN 2019’DA MEZİTLİ CUMHUR İTTİFAKI ADAYI İKEN ALDIĞI SONUÇ:

14 MAYIS MERSİN PARTİLERİN SEÇİM SONUÇLARI:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

CUMHURCULARIN KAFASINDAKİ DELİ SORU: “SERDAR, VAHAP’I YENEBİLİR Mİ?” için 1 yorum

  1. Hüseyin Serdar Tok dedi ki:

    Bu haberle alakalı olarak; tarafsız olmanızı beklemek tabiki de ahmaklık olur. Siz de biliyorsunuz ki siyasette 24 saat çok uzun bir vakittir, siz yine bildiğinizi okuyun yazın… Bizim gibilerin bildiği; Vahap seçer gidip Serdar Soydan gelmeli ki büyükşehir belediyesi kadroları teröristlerden arınmalı…

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle