Hoşgeldiniz  

CHP’NİN YENİ TÜZÜĞÜNDE DİKKAT ÇEKEN “BELEDİYE” DETAYI!

admin | 27 Şubat 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’nin görücüye çıkan tüzük taslağında belediye başkanı adaylarının belirlenmesi konusunda da önemli değişiklikler yapıldığı bildirildi.

Tüzüğün, 54’üncü maddesinde, ‘Yerel Seçimlerde Adayların Saptaması’ başlığıyla, yapılan düzenlemede, “Yerel seçimlerde adaylar ön seçim, aday yoklaması ve merkez yoklaması yöntemleriyle saptanır. Hangi yöntemin uygulanacağına Parti Meclisi karar verir. Ön seçim üye kütüğüne kayıtlı üyelerin katılımıyla yapılır” hükmü eklendi.

 

Belediye başkanlarının belirlenmesi konusunda yapılacak aday yoklamasına ise, partide belirli görevlere seçilmiş olan delegelerin katılımıyla yapılacağı vurgulandı.

 

Metinde, ön seçim ve aday yoklamasının yargı yönetimi ve denetiminde yapılacağı da hükme bağlandı.

 

PARTİ MECLİSİ SEÇECEK

 

Belediye başkanı adaylarının merkez yoklamasıyla belirlenmesi durumunda ise Parti Meclisi’nin adayları belirleyeceği hüküm altına alındı.

 

PM YETKİSİNİ DEVREDEBİLECEK

 

Merkez yoklamasıyla belediye başkanı adaylarının belirlenmesi durumunda Parti Meclisi’nin, bu yetkisini, ilçe seçimleri için il yönetim kurullarına, belde seçimleri için ilçe yönetim kurullarına devredebileceği de tüzüğe eklendi.

 

İSTİFA ETME KRİTERİ GETİRİLDİ

 

Yerel seçimlerde aday olmak isteyen il ve ilçe başkanlarıyla yönetim kurulu üyelerinin yasal süreleri içinde görevlerinden istifa etme zorunluluğu da getirildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle