Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER’İN BORÇLANMA OYUNU: CUMHUR’U BÖLMEYİ BAŞARABİLECEK Mİ? ŞOK DETAYLAR SANSASYONEL HABER’DE!

admin | 11 Aralık 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bu hafta başı getirdiği 250 Milyon TL borçlanma yetkisinin Cumhur ittifakı meclis üyelerince reddedilmesinin ardından yeni bir plan kurarak, yetkiyi alabilmek için Meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP’li Seçer’in olağanüstü oturumda hedefinin 43 olan Cumhur ittifakı sayısını 40’ın altında tutabilmek olduğu öne sürüldü.  İşte şok planın şok detayları Sansasyonel Haber’de…

Sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 31 Mart 2019’dan bu güne gözle görülür hizmet etmeden sadece geçen dönemde işe alınan milliyetçi/muhafazakâr işçileri işinden etmesi, toplumun her kesiminin tepkisini çekerken, karşılığını göstermeden Meclis’ten istediği borçlanma yetkilerine onay da çoğunluğu elinde tutan Cumhur ittifakı meclis üyelerine takılıyordu.

SEÇER’İN OYUNU BAŞLADI: KOMİSYONLAR TOPLANAMADAN MECLİSİ 2. OTURUMA ÇAĞIRDI

Hafta başı toplanan Meclis’te henüz komisyonlar Meclis’ten görüşülmesi için gönderilen maddeleri inceleyemeden apar topar meclis üyelerini oturuma çağıran CHP’li Seçer’in, 2020 başında komisyonlarda görüşülerek reddedilen maddeleri bir kez daha gündeme alması şaşkınlıkla karşılanmıştı.

ŞUBAT AYINDA REDDEDİLEN MADDELER BİR KEZ DAHA GETİRİLDİ!

Seçer’in Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası üyeliğinden ayrılma talebi Meclisçe reddedilmişti. 10 ay sonra bir kez daha gündeme getirilen bu talep yine Meclis çoğunluğunca reddedildi.

Mersin Baro Başkanlığı ile kadın ve çocukların sorunlarını çözme konusundaki protokol imzalanması maddesi “içeriğinin daha zenginleştirilmesi gerektiği” gerekçesiyle yine oy çokluğuyla reddedildi.

2 MADDE BAHANE, ESAS GÜNDEM BORÇLANMA

CHP’li Seçer’in bu iki maddeyi bahane göstererek, Meclisi Salı günü olağan üstü toplantıya çağırması şaşkınlıkla karşılanırken, açıklanan gündem maddeleri içine bu iki maddenin yanı sıra hafta başında reddedilen 250 Milyon TL’lik borçlanma maddesinin de eklenmesi oyunu ortaya çıkardı.

Daha önce de MESKİ’nin Genel Kurulu’nda Cumhur ittifakını indirim istediği tarife nedeniyle Seçer’in önerdiği yüksek bedelli tarifenin kabul edilmemesi üzerine Seçer, 1 hafta sonra genel kurulu olağanüstü toplantıya çağırarak meclis çalışma yönetmeliği 17. Maddesini devreye sokmuştu. Kararın kesinleşmesi için Meclise “Ret oyunuzda ısrarlı mısınız?” diye soran CHP’li Seçer, olağanüstü oturumda Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğuna erişemeyen Cumhur ittifakının ret kararının yok sayılmasına neden olmuştu.

CHP’li Seçer’in geçen hafta reddedilen 250 Milyon TL borçlanma yetkisi talebinin de ret kararının rafa kalkması için aynı taktiği uygulayabilmek için Meclisi Salı günü olağan üstü toplantıya çağırdığı öne sürüldü.

CUMHUR’UN ÜYE SAYISI 44, CUMHUR’A 40 YETİYOR!

Toplam 79 meclis üyesinin yer aldığı Büyükşehir Meclisinde Cumhur ittifakı meclis üyelerinin sayısı 44 olarak yer alıyor. Cezaevinde buluna Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan ve korona virüs tedavisi nedeniyle karantinada bulunan Aysel Mavioğlu Öner’in katılamayacağı olağanüstü oturumda Cumhur tamsayıyı Meclise getirebilirse 42 oyu garantilemiş olacak.

CHP’li Seçer’in son MESKİ oturumunda 37’de kalan Cumhur ittifakı meclis üyelerinin yine tam sayıyla toplanamayacağını düşündüğü ve borçlanmanın bu nedenle geçirilebileceği hesabı yaptığı iddiası kulislere bomba gibi düştü.

CUMHUR TEYAKKUZA GEÇTİ

Cumhur ittifakına bağlı MHP’li ve AK Parti gruplarının üyelerine karşılığı olmadan istenen 250 Milyon TL borçlanma yetkisinin CHP’li Seçer’e verilmemesi için çağrıda bulunduğu ve Salı günkü toplantıda tam kadro olmaları için görüşmeler yaptığı öne sürüldü.

MECLİS YÖNETMELİĞİNİN 17. MADDESİ NE DİYOR?

Meclis kararlarının kesinleşmesi maddesi, meclis çalışma yönetmeliği 17. maddesine göre Belediye Başkanı hukuka aykırı gördüğü meclis kararlarını Büyükşehir Belediyesi’nde 7, diğer belediyelerde 5 gün içerisinde gerekçesini de belirterek, yeniden görüşülmek üzere Meclis’e geri gönderebiliyor. Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğuyla kararında ısrar ederse karar kesinleşiyor.

İŞTE OLAĞANÜSTÜ OTURUMUN GÜNDEM MADDELERİ:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

CHP’Lİ SEÇER’İN BORÇLANMA OYUNU: CUMHUR’U BÖLMEYİ BAŞARABİLECEK Mİ? ŞOK DETAYLAR SANSASYONEL HABER’DE! için 1 yorum

  1. Diyarbakırlı dedi ki:

    Valla salı günkü Meclis takip edilecek tek Meclis Üyesi var oda Ak partili I.Y o her tarafa oynar Dikkat Dikkat

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle