Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR VE YENİŞEHİR MERSİN’İN AKCİĞERİNE TAŞ OCAĞI AÇMAK İSTEDİ, BUNA EN BÜYÜK TEPKİ CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNDEN GELDİ!

admin | 03 Mart 2021 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in akciğerleri olarak bilinen Ayvagediği ve Gözne Mahallelerine CHP’i Yenişehir ve Büyükşehir Belediyesi Taş Ocağı açmak için harekete geçti, bölge halkı olaya büyük tepki gösterdi. CHP’li belediyelere en büyük tepki CHP’li Büyükşehir Meclis Üyesi asan Özalp Önal’dan geldi.

Mersin’in akciğerleri olan Toroslar’ın Ayvagediği ve Gözne Mahallelerinde Yenişehir Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin kurmak istediği taş ocağına yönelik tepkiler sürüyor.

CHP’li 2 belediyenin bu girişimine CHP’li Mersin Büyükşehir Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal da tepki gösterdi.

Protesto gösterilerine katılan CHP’li Önal’ın, “Bu tür yatırımların insan hayatını etkilemeyecek ve insan hayatından uzak yerlerde olmasını düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da dediği gibi “Halka rağmen hiçbir şey olmaz” halk burada taş ocağı istemiyor” diyerek CHP2li Büyükşehir Beleiye Başkanı Vahap Seçer’e de mesaj göndermesi dikkat çekti.

Tarsus Merhaba Gazetesi’nde yer alan habere göre tarım alanlarının yok edilerek, doğanın kirletileceğini savunan sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, muhtarlar ve çevreciler ve meclis üyeleri Gözne Mahallesinde bir araya gelerek, “Yemyeşil Toroslarımızın doğasının taş ocağıyla kirletilmesine izin vermeyeceğiz” mesajı verdi.

TEMİZ NEFES ALMAK İSTİYORUZ

“Temiz nefes almak istiyoruz, Tarım alanlarını yok etmeyin, Mahallemizde taş ocağı istemiyoruz, Geleceğimize sahip çıkıyoruz” dövizlerinin açıldığı basın açıklamasında konuşan Gözne’yi Sevenler Derneği Başkanı Hayrettin Zengin, “Taş ocağı açılacak yerlerde zeytin, katran, andız ağaçları yok edilecek. Yörüklerimiz hayvanlarını otlatamayacak. İçilecek temiz su kalmayacak” dedi.

SADECE GÖZNE, AYVAGEDİĞİ DEĞİL, 10 MAHALLE ETKİLENECEK

Ayvagediği Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Kepir ise, taş ocağından 10 mahallenin olumsuz etkileneceğini savunarak,  “Meralarımızın, çevremizin ve hemşerilerimizin sağlığına kast eden bu taş ocağını bölgemizde istemiyoruz” diye konuştu.

BU TALANA İZİN VERMEYECEĞİZ

Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin ise, kendisinin de bu bölgede yaşadığını ifade ederek, “Bizim burada yaşamamızı imkansız hale getirmek istiyorlar. Bu talana asla izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP MECLİS ÜYESİ HASAN ÖZALP ÖNAL “HALK BURADA TAŞ OCAĞI İSTEMİYOR”

CHP Toroslar Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Hasan Özalp Önal’da yaptığı konuşmada;

“Taş Ocağının etkisi Soğucak, Bekiralanı, Musalı Evrenli’ye kadar inecek. Tüm muhtarlarımız burada. İnsan hayatının ve hayvan hayatının kısıtlanmaması adına taş ocaklarına karşı olduğumuzu açık bir dille haykırıyoruz hep beraber dernekler STK’lar ve mimarlar odasıyla birlikte.

Bu tür yatırımların insan hayatını etkilemeyecek ve insan hayatından uzak yerlerde olmasını düşünüyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanımızın da dediği gibi “Halka rağmen hiçbir şey olmaz” halk burada taş ocağı istemiyor.

DİNAMİT DEĞİL, KUŞ SESİ DUYMAK İSTİYORUZ

Gözne, Ayvagediği, Musalı, Soğucak, Bekiralanı, Dalakderesi, Darısekisi ve Evrenli Mahalle Muhtarları da Toroslar’da dinamit değil, kuş sesi duymak istediklerini vurguladılar. Bu mahallelere giden su kanallarının da taş ocağı nedeniyle etkileneceği ifade edilirken, temiz suya erişimin en temel hak olduğunu savunan muhtarlar, Mersin’in tüm dinamiklerinden destek beklediklerinin altını çizdiler.

Basın açıklamasına Toroslar Yörükleri Derneği, Çevre Mühendisleri Odası, Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Mersin Otomobilciler Derneği ile Mersin Motosiklet Kulübü de destek verdi.

Kaynak: Tarsus Merhaba Gazetesi

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle