Hoşgeldiniz  

CHP’DE TÜZÜK TASLAĞI DEĞİŞTİ!

admin | 06 Mart 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla tüzük taslağında değişikliklere gidilerek, ”gençlik yaşı 30 oluyor. Bir milletvekili olan illerde ön seçimli zorunlu hale getiriliyor. Etik kurulu kurulurken, milletvekili ve belediye seçimlerinde il başkanlarının görüşleri” de yer alacak.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla tüzük taslağı değişti.

 

1- GENÇLİK YAŞI 30 OLUYOR

 

Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz’ın yoğun mücadelesi sonucu gençlik üst sınırının 35 yaşa çıkarılması uygulamasından vazgeçildi. Gençlik kotası yüzde 20’ye çıkarılacak ancak gençlik yaşının üst sınırı yine 30 olacak.

 

2- BİR MİLLETVEKİLİ OLAN İLLERDE’DE ÖN SEÇİM ZORUNLU

 

Taslak tüzükte “Partinin son genel seçimlerde yüzde ondan az oy aldığı seçim çevreleri ile en fazla bir milletvekili çıkardığı yerlerden gösterilen toplam milletvekili aday sayısı” cümlesi taslaktan çıkarılacak. Milletvekili aday saptaması mevcut tüzükte olduğu gibi aynı kalacak. Böylece bir milletvekili çıkarılan illerde geçmişte olduğu gibi yine ön seçim yapılacak.

 

3- ETİK KURULU GELİYOR

 

Parti içi bazı problemleri uzlaşarak çözmek üzere Etik Kurulu kurulacak.

 

4- MİLLETVEKİLİ ve BELEDİYE BAŞKANI BELİRLENİRKEN İL BAŞKANLARINA SORULACAK

 

Milletvekili ve belediye başkanı adaylarının saptamasında il başkanlarının görüşünün alınması tüzüğe girecek. Böylece il başkanlarına devrim niteliğinde yetki verilmiş olacak.

 

5- GENEL BAŞKAN MYK’NIN TÜMÜNÜ ATAYACAK

 

Tüzük taslağında MYK üyelerinden örgütlerden, idari ve mali işlerden, hukuk işlerinden, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcıları ile genel sekreterin, genel başkan tarafından belirlenmesine, diğer MYK üyelerinin ise PM tarafından seçilmesine ilişkin değişiklikten de vazgeçiliyor. Mevcut tüzükte olduğu gibi MYK üyelerinin tamamını yine Genel Başkan atayacak.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle