Mutlak butlan kararı sonrası CHP Genel Başkanlık koltuğuna yeniden oturan Kemal Kılıçdaroğlu’na Mersin’den sürpriz bir destek geldi. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Ankara’da Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek ilk açık desteği veren isim oldu. Ancak bu hamle, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Özgür Özel’e olan net desteğinin ardından kentte adeta bomba etkisi yarattı. Mersin kulislerinde tepki sesleri yükseliyor!
CHP’deki hukuki süreçlerin ardından yeniden Genel Başkanlık makamına geçen Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’daki ilk ziyaretçilerinden biri Mersin’den oldu.
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Kılıçdaroğlu’nu Genel Merkez’deki makamında ziyaret etti.
Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Yıldız, birlik ve beraberlik mesajı vererek şu ifadeleri kullandı:
“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ederek ülkemizin ve partimizin gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Bir asırlık çınarımız olan partimiz, kuruluşundan bugüne kadar verdiği her mücadeleden güçlenerek çıkmış, Cumhuriyetimizin temel değerlerinin en güçlü temsilcilerinden biri olmuştur. Bugünden sonra da birlik ve beraberlik içinde, ortak akıl ve dayanışmayla yarınlara daha güçlü adımlarla yürümeye devam edecektir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na kabulü için teşekkür ediyorum.”
MERSİN SİYASETİ ÇALKALANIYOR: TEPKİLER ÇIĞ GİBİ!
Abdurrahman Yıldız’ın bu ziyareti ve “Genel Başkanımız” vurgulu açıklaması, Mersin’de adeta bir siyasi krize kapı araladı.
Bilindiği üzere, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kurultay sürecinden bu yana Özgür Özel’in yanında olduğunu ilan etmişti.
Toroslar Belediye Başkanı Yıldız’ın Ankara’ya giderek Kılıçdaroğlu’na ilk açık desteği sunması, parti tabanında ve Mersin örgütünde büyük tepki çekti. Partililer, ” Abdurrahman Yıldız, sizi o makama bize ihanet edesiniz diye seçmedik yemek yediğin tabağa s..ma. Sokağın sesini dinle. Yoksa kendi adına korktuğun bir şey mi var? Sana hiç yakışmadı biz sana ve Özgür Özel ekibine oy verdik. Şimdi sen de bizi sattın bravo sana” diyerek duruma tepki gösterdiler.
ARKADAKİ “ÖZEL KALEM” DETAYI: MYK PAZARLIĞI MI?
Kulisleri hareketlendiren bir diğer iddia ise Toroslar Belediyesi’ndeki kadrolaşma ve akrabalık bağları oldu.
Kılıçdaroğlu’nun yeniden koltuğa oturmasının ardından kurduğu yeni MYK’da, Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Yıldırım Kaya getirilmişti. Yıldırım Kaya’nın, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın Özel Kalem Müdürü İsmail Kaya’nın babası olması, “Ziyaretin arkasında bir diyet ödeme veya kadro pazarlığı mı var?” sorularını akıllara getirdi.
Mersin’de Vahap Seçer ve Özgür Özel cephesinin bu hamleye nasıl bir karşılık vereceği ise şimdiden merak konusu oldu. CHP Mersin örgütündeki bu “çift başlılık” görüntüsünün önümüzdeki günlerde daha büyük tartışmaları beraberinde getirmesi bekleniyor.