Hoşgeldiniz  

ÇELİK’TEN CEVAP GELDİ: “ALDIĞIM CEZA SEÇME VE SEÇİLME HAKKIMI ELİMDEN ALMAZ!”

admin | 21 Eylül 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Büyükşehir Bağımsız Meclis Üyesi Yüksel Çelik, Yargıtay tarafından onanan cezası nedeniyle Meclis üyeliğinin düşmeyeceğini savundu.

Yüksel Çelik’in Yargıtay tarafından onanan cezası Büyükşehir Meclisinde büyük tartışmaya yol açmıştı. Bazı meclis üyeleri bu cezadan dolayı Çelik’in meclis üyeliğinin düşmesi gerektiğini öne sürmüş, Seçim Kurulu ve Büyükşehir’in gereğini yapması gerektiğini savunmuşlardı.

İddiaların yayılmasının ardından Büyükşehir Bağımsız Meclis Üyesi Yüksel Çelik, Sansasyonel Haber’e aldığı ceza ve meclis üyeliği durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“İNFAZ TAMAMLANDI”

Yargıtay tarafından onanan cezasının meclis üyeliğini düşüremeyeceğini savunan Yüksel Çelik, “Birine tokat attık. Canına kast etmedik, öldürmedik. Pandemi dönemine denk geldiği için 2 yıldan az ceza alanlar hapis yatmadı. Bir imza attık, çıktık. İnfazımız tamamlandı” dedi.

“ANAYASA MAHKEMESİ MADDEYİ İPTAL ETTİ, BU YÜZDEN DÜŞMEZ!”

Çelik şöyle devam etti:

“TCK’nın 53/1 maddesi b bendinin Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı nedeniyle meclis üyeliğimi etkilemez. Anayasa Mahkemesi de bu maddeden ceza alan kişilerin seçme ve seçilme hakkının ellerinden alınamayacağın hükmetti. Bu nedenle meclis üyeliğim düşmez.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle