Hoşgeldiniz  

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN GURURU VE ŞEHİTLERİMİZİN HÜZNÜ

admin | 18 Mart 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle ilimizde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler çerçevesinde ilk program Mersin Şehitliğinde gerçekleştirildi. Aziz şehitlerimizi anmak amacıyla düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Hanımefendi Kevser Çakacak,  Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Yılmaz Tezcan ve Aytuğ Atıcı,  Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Şehitlik Anıtına çelenklerin sunulması, ihtiram atışı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın mesajının okunması, bir gazi çocuğu tarafından seslendirilen şiir, Deniz Binbaşı Gökçer Gökmen ve Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Cengiz Sevinç’in  günün anlam ve önemine dair konuşmalarıyla devam etti. Ardından Vali Özdemir Çakacak, Şehitlik Defterini imzaladı.

 

 

Vali Çakacak, Şehitlik Defteri’ni imzalarken, ‘Aziz Şehitlerimiz’ diyerek başladığı mesajında; “Tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biri olan ve tarihin akışını değiştiren Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle huzurlarınızdayız. Vatanımızın bekasını, milletimizin kardeşliğini, milli ve manevi değerlerimizi hedef alan saldırılara karşı gövdenizi siper ettiniz. Ezelden beridir hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak milletimizin kahraman evlatları olarak bu toprakları bizlere Vatan kıldığınız için sizlere minnettarız. Büyük fedakârlıklar ile bizlere emanet bıraktığınız her karışı dünyalardan daha değerli cennet vatanımıza, son nefesimize kadar sahip çıkma kararlılığındayız. Rengini mübarek kanınızdan alan ay yıldızlı al bayrağımızı yurdumuzun dört bir yanında sonsuza kadar gururla dalgalandıracağız. Binlerce yıldır milletimiz arasında tesis ettiğiniz kardeşliği bu topraklarda daim kılacağız. Üzerimizdeki hakkınızı ancak bize miras bıraktığınız ülkemizi her geçen gün çok daha ileri noktalara taşıyarak ödeyebileceğimiz bilinciyle var gücümüzle çalışıyoruz. Kutsal emanetiniz olan vatanımıza karşı yapılacak her türlü saldırıya sizlerden aldığımız güç ve ilhamla karşı koyduğumuzu bilerek rahat uyuyunuz. Siz aziz şehitlerimizi bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

Törenin sona ermesinin ardından Şehitlik önünde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar okundu. Şehit mezarlarını gezen ve tek tek karanfil bırakan Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Hanımefendi Kevser Çakacak, şehit aileleriyle de yakından ilgilendi.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle