Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR’E AİT ARSA VE HİZMET ALANLARINA YATIRIM YAPAN ŞEVKET CAN’A ZİMMET TEHLİKESİ!

admin | 17 Eylül 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus’ta 2014-2019 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Şevket Can’a kendi döneminde Büyükşehir Belediyesi’ne ait arsa ve hizmet alanlarına yaptığı yatırımlar dert oldu. Son olarak Büyükşehir’a ait arsa üzerinde inşaata başladığı Balık Pazarı’nın inşaatına yeni dönemde tek çivi çakılmamasının altında arsa mülkiyetinde yaşanan sıkıntının yattığı iddiası şok yarattı.

Sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – 2014-2019 yılları arasında Tarsus Belediye Başkanlığı yapan Şevket Can hakkında bir ihbarla başlatılan inceleme, git gide genişliyor. Şevket Can döneminde Büyükşehir’e ait arsalara yatırıma başlatılan işler ve Büyükşehir bakım alanındaki yollara yapılan aydınlatma yatırımlarının da incelemeye tabi tutulduğu iddiası şok yarattı.

SEÇİMLERE 1 AY KALA BÜYÜKŞEHİR’E AİT ARSADA YATIRIMA KALKTI

Seçimlere 1 ay kala 22 Şubat’ta inşaatı başlatılan yayla yolundaki Balık Pazarı işinin Ağustos 2019’da tamamlanması gerekiyordu. Seçimlerin ardından başkanlığı kaybeden MHP’li Şevket Can’ın yerine gelen CHP’li Haluk Bozdoğan’ın Balık Pazarı inşaatına tek çivi çaktırmaması tepki çekiyordu.

Yapılan incelemede şok bir iddia ortaya atıldı. Yayla Yolu’na yapılacak olan Balık Pazarı’nın inşa edileceği arsanın Büyükşehir’e ait olduğu ve arsa üzerinde Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi arasında mülkiyet krizi yaşandığı iddia edildi. Bu krizin yarattığı şok geçmeden, müfettiş incelemesinde Büyükşehir’e ait arsaya Tarsus Belediyesi’nin herhangi bir devir ya da protokol yapılmadan inşaata başlaması, Tarsus Belediyesi’nin kaynaklarının mülkiyeti başka bir kuruma ait bir arsaya aktarılmasının yasalara uygun olmadığının ortaya çıkması yeni bir şok dalgası daha yarattı.

YİNE BÜYÜKŞEHİR HİZMET ALANINDAKİ CADDELERE AYDINLATMA DÖŞETTİ

Aynı incelemede yine Büyükşehir hizmet alanındaki bazı bulvar ve caddelerde Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan aydınlatma ve düzenlemelerin de Büyükşehir’le bir protokol yapılmadan düzenlenmesi ve kaynak aktarılması da incelemeye konu oldu. Tarsus Belediyesi’nin yetki alanı dışındaki bölgelere izinsiz kaynak aktarmasının da incelendiği öne sürüldü.

KAYNAKLARDAN ŞOK İDDİA: “ŞEVKET CAN’A ZİMMET ÇIKABİLİR!”

Tarsus Belediyesi’ne yakın kaynakların, incelemenin ardından Tarsus Belediyesi’nin “kusurlu veya suçlu” bulunduğu takdirde dönemin yetkililerine harcanan tutarların zimmet çıkabileceği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle