Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR LİSTESİNDEKİ İŞÇİLER ORTADA KALDI! KİMSE SAHİP ÇIKMAZ OLDU!

admin | 09 Mart 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz aybaşında Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Kültür A.Ş. 537 işçiyi Kısa Çalışma ödeneğine sevk etmişti. İŞKUR’dan işçilerin kısa çalışma ödeneğine kabul edilip, edilmediği üzerindeki belirsizlik sürerken, işçilere bir darbe de maaş üzerinden geldi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Vahap Seçer yönetimi, göreve geldiği günden bu yana önceki dönemde işe alınan milliyetçi/muhafazakar işçilere çektirdiği eziyet sürüyor.

2 bin 267 işçiyi haksız ve hukuksuz bir şekilde işinden eden CHP’li yönetim son olarak Kültür A.Ş bünyesindeki 537 işçiyi pandemi dolayısıyla daralan işletmelere destek olmak için İŞKUR’un başlattığı kısa çalışma ödeneğine sevk etmişti.

İŞKUR müfettişlerinin incelemesi 40 gündür devam ederken, listede yer alan işçiler de bu dönemde Belediye tarafından izne çıkartılmıştı.

İŞKUR ONAYLANMADIĞI İÇİN Mİ YATIRMADI? SEÇER’İN “BENİMLE İLGİSİ YOK, İŞKUR MAAŞ YATIRCAK” AÇIKLAMASI İŞÇİLERİ ŞOKA SOKTU

Listenin onay belirsizliğinin üstüne işçilere bir darbe de maaş üzerinden geldi. İşçiler, İŞKUR tarafından ayın 5’inde maaş beklerken, hesaplarına herhangi bir ücretin ödenmemesi kafaları karıştırdı.

İŞKUR’un henüz listenin onaylanmaması nedeniyle maaş yatırmayacağı öne sürülürken, bugün gerçekleşen Meclis oturumunda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de konunun kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığını, İŞKUR’un maaş ödemesi yapması gerektiğini açıklaması kafaları iyice karıştırdı.

Bu tartışmalar sürerken Belediye-İş Sendikası Mersin temsilciliğinden işçilere son durumu açıklayan bilgilendirme yapıldı. Belediye-İş Akdeniz Bölge Örgütlenme Temsilcisi Mithat Fahlioğulları tarafından yapılan açıklamada, maaşların İŞKUR’un yatıracağını kaydetmesinin ardında işçileri mağdur ettiğini söylemesi ortalığı iyice karıştırdı.

SENDİKA: “SORUMLU İŞKUR!”

Yapılan açıklamada, “İŞKUR İl Müdürlüğünü aradığımızda müdürlüğe evrakların gönderildiğini, Teftiş kurulu incelemesi bitmeden herhangi bir ödeme yapılmaması için kendilerine talimat verildiğini ifade etseler de bu doğru bir bilgi değil. İŞKUR işçinin güvencesi olan ve yıllardır ücretlerinden kesilen işsizlik ödeneğinden her ayın 5. Günü ücretlerin ödenmesi gerekmektedir. Reddedilse de yapılan ödemeyi işyerinden tahsil edecek, kabul edildiğinde işçinin ücretinden kesilen fondan ödeyecek. İşçilerimizin daha çok mağdur edilmeden, Şubat 2021 ayı kısa çalışma ödeneğinin İŞKUR tarafından derhâl ödenmesini bekliyoruz” denildi.

Bu açıklamanın ardından listede yer alan işçilerin maaşlarının kim tarafından ödeneceği ise ortada kaldı. Olan yine maaşını 1 aydır alamayan işçiye oldu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle