Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR KIYIMA DEVAM: 5 YIL ÖNCEKİ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMINI GEREKÇE GÖSTEREREK KOD-29’LA İŞÇİ ÇIKARTTILAR!

admin | 16 Mayıs 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer yönetiminin önceki dönem işçilerine uyguladığı baskı pandemi dönemindeki işçi çıkarma yasağına rağmen sürüyor. Büyükşehir bünyesindeki bazı işçilerin 5 yıl önceki sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek KOD-29 ile çıkışlarının yapılığı öne sürüldü.

31 Mart 2019’da göreve gelen CHP’li Vahap Seçer’in önceki dönem işçileri üzerinde uyguladığı baskı, kanun kural tanımadan devam ediyor.

Pandemi dönemine kadar binlerce işçiyi haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkaran CHP’li yönetimin, pandemi gerekçesiyle ilk olarak 17 Nisan 2020’de ilan edilen işçi çıkarma yasağına da mobbing uygulayarak işçileri istifaya zorladığı öne sürülüyordu. Salgın döneminin uzaması nedeniyle işçi çıkarma yasağının uzatılması da CHP’li Seçer yönetimini durdurmadı ve kadrolaşmasını sürdürebilmek için işçi çıkarmayı bu dönemde de sürdürdü.

CHP’Lİ YÖNETİM KOD-29’LA İŞÇİLERİ YAFTALAMAYA BAŞLADI!

İşçi çıkarma yasağında istisna kapsamında tutulan İş Kanunu’nun “ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri” başlıklı maddesi, son dönemde CHP’li yönetimin işçileri işten çıkarma yöntemi haline geldi. CHP’li Seçer yönetimi işten çıkarmanın gerekçesi çoğunlukla İş Kanunu’nun 25/2 maddesine dayandırıyor. Söz konusu madde, işverene, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller nedeniyle iş sözleşmesini sona erdirme hakkı tanıyor. Bu maddede belirtilen fiiller dahilinde işçinin, işten ayrılış kodlarına göre 29 kodu ile çıkışı yapılıyor. Bu fesih sonucunda işçi tazminata hak kazanamazken iş güvencesi hükümlerinden ve işsizlik ödeneğinden de yararlanamıyor.

KOD-29’la işten çıkarılan çoğu işçi iftira ve düzenlenen uydurma tutanaklarla işlerini kaybederken, Mahkemeye başvuran KOD-29 mağduru işçiler de işe dönüş hakkını kazanmaya başladı. Mahkeme kararıyla işe dönüş hakkı alan işçilere iş başı yaptırmayan CHP’li yönetim, işçilerin Mahkeme kararıyla belirlenen tazminatlarını dahi “paramız yok” diyerek hakkedişlerini ötelemeye çalışması da büyük tepki oluşturdu.

CHP’Lİ YÖNETİM AJANLIK PEŞİNE DÜŞTÜ: İŞÇİLERİN 5-6 YILLIK SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI DİDİK DİDİK EDİLİYOR

İşçileri işlerinden etmek için adeta işçilerin hayatlarını, sosyal medya paylaşımlarını didik didik eden yönetimin, Ramazan bayramına kısa bir süre kala bazı işçileri yine KOD-29 gerekçesiyle işten çıkarması şok yarattı. İş akitleri feshedilen işçilere gerekçe olarak “geçmişe dönük” sosyal medya paylaşımlarının öne sürülmesi CHP’li yönetimin işçiler üzerinde kurduğu baskının boyutlarını da gözler önüne serdi.

İŞÇİYE UYGULANAN BASKI GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ!

Bazı işçilerin 2016-2017 yıllarında yaptığı CHP karşıtı paylaşımların ekran görüntülerinin tutanaklara konulmasıyla iş akitleri feshedilen işçiler bayrama da işsiz girdi. Önceki dönemde işe alınan işçileri işten çıkarmak için herhangi bir bahane bulamayan CHP’li yönetimin, işçilerin geçmiş yıllarda yaptığı sosyal medya paylaşımlarına kadar incelenmesi de şok yaratırken, işçiler üzerinde uygulanan baskıyı da ortaya koydu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

BÜYÜKŞEHİR KIYIMA DEVAM: 5 YIL ÖNCEKİ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMINI GEREKÇE GÖSTEREREK KOD-29’LA İŞÇİ ÇIKARTTILAR! için 1 yorum

  1. Rehber dedi ki:

    Ne kadar demokratik ve emeğe saygılar değil mi?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle