Hoşgeldiniz  

BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK VEFATININ 83. YILINDA ANILDI

admin | 10 Kasım 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de törenle anıldı.

Cumhuriyet Alanında düzenlenen Anma Töreni’ne Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mülkî ve askeri erkân, il protokolü,  sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, saatler dokuzu beş geçeyi gösterdiğinde kamu kuruluşları, limanda demirli gemiler ve balıkçı tekneleri ile diğer araçların siren sesleriyle saygı duruşu akabinde Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde okunan İstiklâl Marşı’mızla birlikte şanlı Bayrağımız göndere çekildi, sonra yarıya indirildi.

Vali Ali İhsan Su eşi Zeliha Su ile birlikte daha sonra Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda MTSO Anadolu Lisesi ve İçel Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 10 Kasım Oratoryosu sahnelendi.

Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Korosu sanatçıları tarafından “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” temalı dinleti ile devam eden anma programında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aklımızdan hiçbir zaman silinmeyecek olan görüntüleri izlendi.

Programın ardından Vali Ali İhsan Su eşi Zeliha Su Hanımefendi ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Savaşı’nın Son Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz ve tarafından birlikte hazırlanan Atatürk ve Vatan temalı fotoğraf sergisini gezdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle