Hoşgeldiniz  

BURHANETTİN KOCAMAZ: “YÖRÜKLERDEN ESİRGENEN DEĞERİ ANLATMAYA MECBURUM!”

admin | 24 Ağustos 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus’un kırsal mahallelerinde vatandaşla buluşan İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, Yörük Şenliğinde yaptığı konuşmanın provoke edilmesi hakkında konuştu: “Bizim bu özellikle kırsal kesimdeki insanlarımızın gözünü açması, oyuna gelmemesi lazım. Geçen bir yerde bunları konuşunca birileri rahatsız oldular. Mecliste bile dediler ‘sen bu belediyenin kaynaklarını götürüp kırsalda harcıyorsun.’ Biz de dedik ki, kırsaldaki bu insanlar bu memleketin asli unsuru!”

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Danyal Mercan ve beraberlerindeki heyetle bir günde 9 köyü birden ziyaret ederek, kırsaldaki vatandaşla buluştu.

Gittiği hemen her mahallede Kocamaz’ı gören vatandaşlar, geçmiş dönemde yaptığı hizmetler için teşekkür ederek, en çok hizmetin kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yapıldığını ifade ettiler.

Geçtiğimiz ay Erdemli’de geçekleştirilen Yörük Şenliği’nde konuşmasının provoke edilmesi hakkında da konuşan Burhanettin Kocamaz, Yörüklerden esirgenen değeri yüreği parçalanarak dile getirdiğini kaydetti.

“MECLİS’TE BİLE DEDİLER, ‘SEN KAYNAKLARI KIRSALA HARCIYORSUN!’ BİZ DE DEDİK Kİ KIRSALDAKİ BU İNSANLAR BU MEMLEKETİN ASLİ UNSURU!”

Kocamaz, “Mecburum anlatmaya. Bizim bu özellikle kırsal kesimdeki insanlarımızın gözünü açması, oyuna gelmemesi lazım. Geçen bir yerde bunları konuşunca birileri rahatsız oldular. Dedim ki, ‘1994’e kadar bizler hiç belediyelerde yönetim falan aklımızdan geçirmemişiz. Ya çöpçülüğe, Ya kazma küreğe talip olmuşuz. Daha yukarısını hiç düşünmemişiz. 1994’te millet uyandı. İlk defa belediye bu dağın çocukları tarafından yönetilmeye başlandı’ dedim birileri hemen rahatsız oldu. Ama biz mecburduk. Gece gündüz demeden çalıştık. Biz daha iyi yapmalıyız ki buralarda kalıcı olmalıyız dedik. Millet de bizi takdir etti. Uzun süre Tarsus’ta belediye başkanlığı yaptık. Mersin’e gittik, bu sefer Mersin’de egemen güçler bundan rahatsız olmaya başladı. Orada da başarılı olmak zorundayız dedik. Gerçekten de bu güne kadar el atılmamış birçok konuya el attık. Sadece kırsalda 5 bin 500 km yol yapmışız. Mecliste bile dediler ‘sen bu belediyenin kaynaklarını götürüp kırsalda harcıyorsun.’ Biz de dedik ki, kırsaldaki bu insanlar bu memleketin asli unsuru” şeklinde konuştu.

“EĞER BİR HİZMET YAPIP, HERKESE KULLANDIRAMIYORSAK, ORADA BİR EKSİĞİMİZ VAR DİYE DÜŞÜNÜRÜM!”

Hiç kimseyle bir kavgalarının olmadığını dile getiren Kocamaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ülkenin birlik ve beraberliği için mücadele ediyoruz. Bizim en öncelikli görevimiz de hizmetten önce kökeni ne olursa olsun, inancı, dünyaya bakış açısı ne olursa olsun; insanları bir arada tutabilmek. Ben hep öyle baktım. Tarsus’ta bir hizmet yapıyorsam Tarsus’un tamamının bu hizmetten faydalanabilmesi lazım. Eğer bir hizmet yapıp herkese kullandıramıyorsak orada bir eksiğimiz var diye düşündüm. Gerçekten de Tarsus bir yerlere geldi. Gelecek çok daha İYİ olacak diyorum. Herkesi İYİ olmaya davet ediyorum.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle