Hoşgeldiniz  

BUGÜN GÜNLERDEN AYDINCIK… AYDINCIK BELEDİYE BAŞKANI AKTAN’DAN TEŞEKKÜR

admin | 28 Ekim 2019 | Genel, Gündem, Son Dakika, Spor, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen’in, buzul döneminden kalıntılar taşıyan ve dünyanın en özel yerlerinden biri olan Gilindire Mağarası’ndaki dalışında tek nefeste, 2 dakika 5 saniyede su altında 100 metre yatay giderek yeni bir dünya rekoruna imza atmasının yankıları sürüyor.

Mağarada, “Paletsiz Kategori”de gerçekleştirdiği dalışıyla Ercümen, kadınlar dünya rekoru olan 90 metre sınırını aşarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na girdi. Milli sporcu bu kez zaferini, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ve bayrak uğruna canını ortaya koyan Mehmetçiklere armağan etti.

Milli sporcu, heyecanlı ve zor bir hazırlık süreci geçirdiğini ancak bu sürecin sonunda ülkemize dünya rekorunu getirdiği, bu rekoruyla Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na girdiği için çok mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.

AKTAN’DAN TEŞEKKÜR

Milli sporcunun bu başarısının ardından bir açıklama da Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan’dan geldi. Başkan Aktan, “Tek nefeste dünya serbest dalış rekortmenimiz, milli gururumuz Şahika Ercümen Aydıncık /Gilindire (Aynalıgöl) mağaramızda bayanlarda 100 metre dünya rekorunu kırdı. İlçemiz ve Gilindire mağaramızın tanıtımda çok büyük katkı sağlayacak olan bu organizasyona katkı veren, Gençlik ve spor bakanlığımıza, Teknoloji ve sanayi bakanlığımıza, Mersin Valiliğimize, Çukurova kalkınma ajansına ve her şey bir yana İlçemiz, ülkemiz ve tüm dünyaya bu güzelliği yaşatan Milli sporcumuz, gururumuz Şahika Ercümen ve ekibine, emeği geçen kamu kurum ve kuruluşlarına, Belediyemiz personellerine, bu gün bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

ŞAHİKA ERCÜMEN ARTIK AYDINCIKLI

Rekorun kırılmasının ardından gerçekleştirilen törende Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Şahika Ercümen’i fahri hemşeri ilan ederek, adına düzenlenmiş sembolik bir nüfus cüzdanı armağan etti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

BUGÜN GÜNLERDEN AYDINCIK… AYDINCIK BELEDİYE BAŞKANI AKTAN’DAN TEŞEKKÜR için 1 yorum

  1. Kazım dedi ki:

    Su boruları ne zaman değişecek acaba fabrika değiştirecek derdi

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle