Hoşgeldiniz  

BRAVO TARSUS MESKİ… DOMUZ ÖLÜSÜ ON BEŞ GÜN BOYUNCA BERDAN BARAJI GÖLÜNDE KALMIŞ

admin | 06 Mart 2021 | Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in Tarsus İlçesinde 15 gün önce içme suyu havzasında vurulan domuz, Berdan Barajı sularında çürümeye başladı. MESKİ’ye haber verilmesine rağmen domuz leşi 15 günü aşkın bir süre suyun içinde bekledi.

İddiaya göre amatör bir balıkçı tarafından Berdan Barajı içme su havzası içinde görülen ölü domuz, vatandaşın şikayetine rağmen 15 gündür kaldırılmadı.

Şikayetinden on gün sonra gittiği baraj suyunda ölü domuzun hala orada olduğunu gören vatandaş Mehmet S., ‘Dinen haram olan hayvanın suya karışan leşi, biz tedirgin etti. Biz bu suyu içtik, abdest aldık” diyerek tedirginliğini dile getirdi.

Tarsusun Büyükkösebalcı mahallesi ile Akgedik Mahallesi arasındaki Berdan Barajı içme su havzasında görülen domuz ölüsü sağlık açısından her hangi bir sıkıntı yaratıp yaratmayacağı ise başka bir konu oldu.

Dinen sıkıntılı olan domuz, tıbben de suya nasıl bir parazit bıraktı şuan bilinmiyor.

YETKİLİLER KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMALI

Domuz ölüsünü içme suyu havzasında gören Mehmet S. Şöyle konuştu:

“On gün önce buraya balık tutmaya geldiğimde bu hayvanın ölüsünü burada gördüm. Bu göl, Yenice Tarsus Mersinin içme suyu kaynağı. Kayadibi köynün arkası ile Kösebalcı köyünün arkası. Yetkililere ulaştım bana ilgileneceklerini söylediler, ben on gün sonra buraya geldiğimde baktım ilgilenilmemiş gene aynı suyun içinde yatıyor hatta çürümeye başlamış biraz. Bu hayvan dinimizce haram olan bir hayvan. Artık ne zamandan beri bu hayvanın leşinin ıslı olduğu suyu içiyoruz, kullanıyoruz, abdest alıp namaz kılıyoruz bilmiyoruz. Hem dinen hemde sağlık yönünden sakıncalı bir durum yetkililerin ilgilenmesini bekliyoruz.”

Haber: Tarsus Haber Medya Gazetesi

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle