Hoşgeldiniz  

BOZDOĞAN’DAN “TEYİDE MUHTAÇ” YENİ BİR İDDİA DAHA: “TELEFONLARIM DİNLENİYOR!”

admin | 21 Haziran 2022 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus İdman Yurdu Genel Kurulunda konuşan CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’dan yeni bir iddia daha ortaya atıldı. CHP’li Bozdoğan telefonlarının dinlendiğini öne sürdü.

Geçtiğimiz haftalarda belediye meclisinde bazı müdürlerinin feci şekilde dövüldüğünü öne süren CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın bu iddiası herhangi resmi bir şikayet ya da darp raporu ortaya çıkmadığı için havada kalmıştı.

Ardından kendisini öldürmesi için 50 bin TL’ye kiralık katil tutulduğunu açıklayan CHP’li Bozdoğan’ın bu açıklaması da teyide muhtaç olduğundan gözler yetkili mercilerce çevrilmişti. Savcılık, Emniyet ya da mülki idare Bozdoğan’ı destekler bir açıklama yapmayınca bu iddia da doğrulanamamıştı.

Bozdoğan’ın bu açıklamaları ilçede tartışırken, CHP’li belediye başkanından son açıklama Tarsus İdman Yurdu Genel Kurulunda geldi. Haluk Bozdoğan, telefonlarının dinlendiğini öne sürdü.

CHP’li Bozdoğan, “Kapalı kapılar ardında ben kimseye söz vermem. Her şeyim de açıktır. Kimle ne görüşüyorsam masada birileriyle görüşürüm. Bunlar müteahhit de olur, başkaları da masada olur. Bireysel olarak zaten görüşmem. Telefonlarım da zaten dinleniyor” diyerek yeni bir şok yarattı.

KİMLERİN TELEFONU DİNLENİR?

Bir suça ilişkin delil ele geçirmek amacıyla kişilerin telekomünikasyon araçları yoluyla kurduğu iletişimin denetlenebilmesi mümkündür. Denetleme kapsamına; “telekomünikasyon araçlarının dinlenmesi”, “kayda alınması” ve “sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi” girer.

Telekomünikasyon araçlarının/ telefonların “dinlenmesi”, “kayda alınması” ve “sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi” tedbirine hakim karar verir.

Her suçta dinleme, kayda alma ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi kararı verilmesi mümkün değildir. İletişimin dinlenmesi ve kayda alınması ancak kanunda tahdidi şekilde belirtilmiş suçlarda mümkündür. Failin; göçmen kaçakçılığı, insan ticareti, kasten öldürme, işkence, çocuğun cinsel istismarı, uyuşturucu kaçakçılığı gibi otuz kadar suçtan birini işlediğine dair kuvvetli şüphe varsa iletişimin “dinlenmesi”, “kayda alınması” veya “sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi” mümkündür.

Şüpheli veya sanığın dinlemeye konu suçu işlediğine dair somut delillere dayalı kuvvetli şüphe olması gerekir.

Kanun koyucu tedbire hükmetmek için hem suçu işlediğine dair kuvvetli şüphenin varlığını, hem de başka türlü delil ele geçirme imkânının olmaması şartını birlikte aramıştır.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle