Yarım asırlık kauçuk ağacını asit dökerek kurutanlara talimat verdiği mahkemece tescilli “azmettirici” Salim Serdar Gökçek, Mersin Büyükşehir’de kritik koltuğa oturdu. Hayvanseverler ayakta: Vahap Seçer ne yapmaya çalışıyor?
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yönetim kadrosunda yaptığı son revizyon, “bu kadarına da pes” dedirtti.
Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan’ın yolsuzluktan tutuklanmasıyla sarsılan belediyede, revizyona uğrayan koltuklara yapılan atamalar yeni bir skandallar zincirini tetikledi. En büyük şok ise Veterinerlik İşleri Daire Başkanlığı koltuğuna oturtulan isimle yaşandı.
ASİTLE AĞAÇ KURUTMA TALİMATINI VEREN İSME KRİTİK GÖREV!
Türkiye, Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki simge kauçuk ağacının matkapla delinip asit enjekte edilerek kurutulmasını günlerce konuşmuştu.
Emniyetin titiz çalışmasıyla yakalanan failler, talimatı dönemin Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salim Serdar Gökçek’ten aldıklarını itiraf etmişti. 13. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “Mala zarar verme” suçundan mahkum edilen ve cezası paraya çevrilen Gökçek, şimdi Mersin’in can dostlarının emanet edildiği birimin başına getirildi.
SEREN SERENGİL BU İŞE NE DİYECEK?
Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ndeki vahşet görüntülerinin ardından Mersin’e adeta kamp kuran ünlü sanatçı Seren Serengil, Vahap Seçer ile günlerce süren “kriz masası” toplantıları yapmıştı. Serengil’in gözyaşları ve ısrarlı takibi sonucu eski daire başkanı Hünkar Yıkılmaz görevden alınmış, hayvanseverler derin bir nefes almıştı.
Ancak bir “doğa katliamı” suçlusu olarak mahkum edilen Gökçek’in, hayvanların kaderini belirleyecek koltuğa oturtulması, “Vahap Seçer halkla ve hayvanseverlerle dalga mı geçiyor?” sorusunu gündeme getirdi.
“KASAP, CİĞERİ KEDİYE EMANET ETTİ!”
Mersin kamuoyunda infial yaratan bu atama, sosyal medyada “Kasap, ciğeri kediye emanet etti” yorumlarına neden oldu. Bir ağacı planlayarak katleden zihniyetin, barınaklardaki savunmasız hayvanları nasıl koruyacağı büyük bir soru işareti.
Gözler Şimdi Burada:
Daha önce ağaç katliamı emri veren bir bürokrat, barınaktaki canları nasıl koruyacak?
Seren Serengil ve hayvan hakları savunucuları bu “ödül gibi atamaya” karşı nasıl bir eylem planı hazırlayacak?
Serdar bey daire başkanı olmasına en çok HLZ firması sevinmiştir
1.5 yıldır görevden alındığından beri Vahap seçer küfret şimdi daire başkanı ol bu perişan bu ne lahana turşusu
Bu daire başkan zat Vahap seçer aleyhine haber yapan haber sitelerine düne kadar bilgi veriyordu yazıklar olsun