Hoşgeldiniz  

BOMBA KULİS: MERSİN’DEN MHP MYK’YA 6 BAŞVURU… TERCİH EDİLMEYEN 5 BOMBA İSMİN ÜZERİ NEDEN ÇİZİLDİ?

admin | 19 Mart 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dün 13. Olağan Genel Kurultayını gerçekleştiren MHP, Mersin’den eski Mezitli ilçe başkanı Serdar Soydan’ı MYK’ya alırken, başvuruda bulunan 5 ismi değerlendirmeye almaması Mersin MHP kulislerinde bomba etkisi yarattı.

Ankara’da dün 13. Olağan Kurultayını gerçekleştiren MHP’de, tüm delegelerin oyunu alan Devlet Bahçeli, 10. Kez Genel Başkan seçildi.

Kamuoyu Bahçeli’nin yeni MYK’sında kimlerin olacağını merakla beklerken, Bahçeli’nin delegenin önüne sunduğu blok liste Mersin kulislerini salladı.

MERSİN’DEN 6 İSİM BAŞVURU YAPTI

Büyük kurultay öncesinde MYK’ya girmek için Mersin’den 6 ismin başvurduğu iddia edilmişti. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, eski Mersin Milletvekili Ali Öz, 31 Mart yerel seçimleri Cumhur ittifakı Mersin Büyükşehir aday Hamit Tuna, Mersin Büyükşehir ve Tarsus Belediye Meclis Üyesi Mahmut Tat, 12. Olağan Kongre MYK Yedek Üyesi Dilek Uslu Var ve Mezitli eski ilçe başkanı Serdar Soydan’ın, genel merkeze başvuru evraklarını teslim ettiği öne sürüldü.

Mersin’deki başvuruları değerlendiren MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, Mersin’den Serdar Soydan ismine sahip çıkarak, MYK için tercih etmesi kulislerde bomba etkisi yarattı.

BOMBA İDDİA: 5 İSME “DUR” ÇEKİLDİ!

MHP Lideri Bahçeli’nin Mersin değerlendirmesinde yerel seçim sürecinde yaşananların etkisi olduğu iddia edildi.

AK Parti’nin MHP’yi desteklediği sayılı büyükşehirlerden olan Mersin’de seçimin kaybedilmesinin MHP Mersin’de yeni dönem dizaynı olarak yorumlandı.

Mersin’de güçlü 2 partinin ittifak yaparak seçimleri alamamasının faturası MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ve Cumhur ittifakı adayı Hamit Tuna’ya kesildi. MHP’nin Mersin’de AK Parti’den gelen yerel seçim raporunun ardından Kılavuz ve Tuna’nın üzerini çizdiği iddia edildi.

Diğer adaylar Dilek Uslu Var’ın önceki dönem MYK’sında yer alması nedeniyle tercih edilmediği öne sürülürken, eski Milletvekili Ali Öz ve Tarsus Belediye Meclis Üyesi Mahmut Tat’ın Genel Merkez’le olan ilişkilerinin Bahçeli’nin kararında etkili olduğu iddiası Mersin’de büyük yankı uyandırdı.

NEDEN SOYDAN?

31 Mart yerel seçimlerinde Mezitli’de Cumhur ittifakının adayı olarak mücadele eden ancak kaybeden Serdar Soydan’ın MYK’ya girmesi de kulislerde çok konuşuldu. Bahçeli’nin Soydan isminde karar kılmasında yerel seçimlere Cumhur ittifakı ortağı AK Parti ile gerek il gerekse de ilçe düzeyinde uyumlu çalışmasının önemli etken olduğu iddia edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle