Hoşgeldiniz  

BOMBA KULİS: AK PARTİ’DE ANKET ÇALIŞMASI BAŞLADI… MERSİNLİ CUMHURCULAR “OLACAKSA BAKAN SOYLU OLSUN” DEDİ…

admin | 16 Ağustos 2023 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

30 Büyükşehir’e ve özellikle CHP’nin elindeki 11 Büyükşehir’e özel çalışma yapan AK Parti, seçim çalışmalarına anketle başladı. Mersin’de “hem 2019 yerel seçimlerinde hem de 2023 milletvekilliği seçimlerinde Cumhur ittifakına oy veren seçmene eski bakan veya 3 döneme takılan vekillerden hangisini belediye başkanı olarak görmek istersiniz?” sorusuna açık ara eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çıktığı öne sürüldü.  

AK Parti yerel seçim çalışmalarına ara vermeden başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda hareket eden AK Parti’de yetkililer, 2019 ve 2023 seçimlerinin sonuçları masaya yatırıyor. Bu kapsamda her iki seçimin detaylı analizi yapılırken, AK Parti 14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerde oylarının düştüğü illerde seçmene özel anket çalışmaları yapmaya başladı.

EFKAN ALA BAŞKANLIĞINDA EKİP ÇALIŞIYOR!

AK Parti’nin strateji ekibi yenilendi ve çalışanların sayısı artırıldı. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala’nın başkanlığını yapacağı yeni ekip seçime kadar haftalık toplanıp adaylar ve kampanya ile ilgili kararları da hayata geçirmeye başladı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin başta olmak üzere CHP’li belediyelerin karneleri çıkartıldı. Seçim vaatlerinden neleri yaptıkları, gerçekleşme oranları halka anlatılırken, kentteki belediye tarafından yapılan yanlış uygulamalar ve eksikler de vatandaşlara anlatılacak.

3 DÖNEM NEDENİYLE GERİYE ÇEKİLEN VE ESKİ BAKANLAR SORULUYOR. ŞEHİRLERE GÖRE ADAY!

AK Parti, seçim konseptini “şehir beyannamesi” üzerine kuracak. Bu kapsamda yerel seçimlerde tek bir seçim beyannamesi yerine her il için ayrı seçim beyannamesi hazırlanmaya başlandı bile. Her şehir için öncelikler belirlenirken önceliğin de büyükşehirlere verileceği öğrenildi.

Her şehrin kendini özel kriterleri ve kimliği öne çıkartılıyor. Bu profile uygun aday çalışması yapılacak. Şehrin kimliğine uyan isimler üzerinden tercih yapılması önerilecek.

Bu kapsamda da ilk olarak 30 Büyükşehir’de yerel seçimlerle ilgili anketlerin başladığı iddia edildi. AK Parti’ye yakın kaynaklar özellikle CHP’nin elindeki Büyükşehirlerde ilk sonuçların geldiğini ve strateji ekibi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduğunu öne sürdü.

MERSİN İÇİN MHP BEKLENİYOR ANCAK YAPTIRILAN ÇALIŞMALAR DA MHP’YE SUNULACAK! BOMBA İDDİA…

AK Parti’de Mersin ve Adana için temkinli gidiliyor. 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir adaylığı ve 11 ilçe MHP’ye bırakılmış, kazanılamayan Büyükşehir Belediye Başkanlığı CHP’nin eline geçmişti.  

Mersin için de MHP’nin kararını bekleyen AK Parti’de, Mersin hazırlıkları da MHP’ye sunulmak üzere raporlanıyor. Cumhur ittifakı adayı olarak genel bir anket yaptıran AK Parti, 3 döneme takılan eski milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ile eski bakanları Cumhur ittifakına hem 2019 yerel seçimlerinde hem de 2023 milletvekilliği seçimlerinde oy veren seçmene soruldu.

MERSİN’DEKİ CUMHUR’CULAR “SOYLU” DEDİ AMA SOYLU’NUN GÖNLÜ “ANKARA’DA”…

AK Parti’ye yakın kaynaklar bu ankette açık ara eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çıktığını öne sürdü. Yine kaynaklar, bu sonucun çıkmasına karşın Soylu’nun Ankara Belediye Başkan adaylığı için genel merkezde kulis yaptığını ve gönlündeki ilin Ankara olduğunu iddia etti.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle