Hoşgeldiniz  

BİR MOBBİNG DE AKSA GAZ’DAN: MERSİNLİ 3 EVLİ VE ÇOCUKLU KADIN PERSONEL SENDİKALAŞTIKLARI İÇİN FARKLI İLLERE SÜRÜLDÜ!

admin | 04 Ağustos 2022 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sendikal haklarını kullanmak isteyen AKSA Doğalgaz Dağıtım işçilerine, şirketten mobbing yağmuru başladı. Bugün Mersin’de görevli 3 evli ve çocuklu kadın personel apar topar Adana, Hatay ve Osmaniye’ye sürgün edildi.

AKSA Doğalgaz Dağıtım, sendikal haklarını kullanmak isteyen işçilerini mobbing uygulayarak il değişikliği yaptıracak şekilde işyerlerini değiştirerek sürgün uygulamakla tehdit etmişti. Firma bugün ortaya çıkan yeni görevlendirmesiyle tehditlerini hayata geçirdi.

Hak-İş’e bağlı Enerji İşçileri Sendikası’na üye olan işçiler farklı illere sürülmeye başladı. Mersin’de görevli AKSA Gaz personeli B.Ç, S.T ve G.A Adana, Hatay ve Osmaniye’ye adeta sürgüne gönderildi. Mersin’en farklı illere görevlendirilen 3 personelin de evli ve çocuklu kadın personel olması tepkileri daha da arttırdı.

Hak-İş’e bağlı Enerji İşçileri Sendikası’nın avukatları bu sürgün kararının ardından harekete geçti. Sendika Mersin Çalışma ve İş Kurumu’na başvurarak, hukuksuz görevlendirilmenin sonlandırılması çağrısı yaptı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle