Hoşgeldiniz  

BİNLERCE TÜRK İŞÇİ HABER BEKLİYORDU! PUTİN: “AKKUYU’DAKİ TÜM SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ!”

admin | 16 Eylül 2022 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinde yaşanan kriz Putin-Erdoğan görüşmesinin ardından aşıldı. Putin, “Bildiğim kadarıyla tüm bu sorunlar çözüldü ve dün bu büyük, devasa inşaatın tarafları arasındaki tüm ilişkileri düzenleyen nihai belgeler de imzalandı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Şanghay İşbirliği Örgütü 22’nci Devlet Başkanları Zirvesi’ndeki temaslar kapsamında Semerkant’ta basına kapalı gerçekleşen görüşme 40 dakika sürdü.

AKKUYU NÜKLEER’DE TÜRK ŞİRKET İLE ANLAŞMAYA VARILDI

Görüşmede en merak edilen konuların başında Akkuyu inşaatında yaşanan krizin aşılıp, aşılmayacağıydı. Akkuyu Nükleer Santralı’nın inşasına yönelik anlaşma imzalandığı aktarıldı.

Akkuyu Nükleer’de Rusya’nın Türkiye’den IC İçtaş şirketiyle mühendislik, satın alma ve inşaat anlaşmasını 26 Temmuz’da iptal etmesinin ardından uzlaşmaya varıldı. Rusya Devlet Başkanı Putin, iki şirket arasındaki söz konusu anlaşmayı onayladığını açıkladı.

Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinin olağan şekilde devam ettiğini belirten Putin, “Kısa süre önce sizinle oradaki birtakım sorunları istişare etmiştik. İnşaat sürecinin organizasyonuyla ilgili belirli sorunlar vardı. Bildiğim kadarıyla tüm bu sorunlar çözüldü ve dün bu büyük, devasa inşaatın tarafları arasındaki tüm ilişkileri düzenleyen nihai belgeler de imzalandı” dedi.

ANLAŞMA İPTAL EDİLMİŞTİ

Mersin’de inşası devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde Rusya, Türkiye’den IC İçtaş şirketiyle mühendislik, satın alma ve inşaat anlaşmasını 26 Temmuz’da iptal etmişti.

Şirketin 30 Temmuz’da üç Rus ortak tarafından kurulan TSM Enerji adlı şirketle devam edeceği ifade edilmiş, konu yerli ortağın itirazı üzerine iki ülke arasında en üst düzeyde görüşmelere taşınmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle