Hoşgeldiniz  

BEKLENEN OLDU! CHP FESTİVALİ PROTESTO EDECEK!…

admin | 28 Mayıs 2019 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

5-6-7 Haziran tarihlerinde caretta carettaların yuva alanı Mezitli 100. Il Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilecek olan Mersin POPFEST’i CHP İl Gençlik Kollarının protesto edeceği açıklandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca geçtiğimiz yıllarda özel bir şirkete kiralanan Mersin’in Mezitli İlçesi Davultepe Mahallesi deniz sahilindeki Tabiat Parkı’nda, Mersin Popfest isimli bir etkinlik yapılıyor. 3 gün düzenlenmesi beklenen festivalde Murat Boz, Aleyna Tilki, Hande Yener, Simge, Demet Akalın, Murat Dalkılıç ve Fettah Can gibi başarılı isimler sahne alacak.

Sözcü’de yer alan habere göre; Yıllardır bölgedeki Caretta Carettalar ile ilgili çalışmalar yürüten Mersin Üniversitesi Deniz kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, Caretta Caretta yuvalarının zarar göreceğini gerekçe göstererek festivalin iptali için Tarım ve Orman Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurdu.

Başta Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yerinden dolayı büyük tepki gösterdiği festivale CHP İl Gençlik Kollarından da eylem çağrısı geldi.

CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel tarafından yapılan açıklamada “İptal edilmez veya yeri değiştirilmez ise gençlerle birlikte protesto ederek bu organizasyona katılmayıp bu katliama ortak olmayacağız!” denildi.

Bu tepkilerin üzerine Mersin Pop Festivali’ne katılacak sanatçıların ne tavır alacağı da merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle