Hoşgeldiniz  

BAHÇELİ: “VATANI KAYBETTİKTEN SONRA NEYİN SİYASETİNİ YAPACAĞIZ!”

admin | 10 Şubat 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Antalya’da düzenlenen partisinin il ve ilçe başkanları toplantısında konuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin il ve ilçe başkanlarını Antalya’da topladı. Burada gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Bahçeli, yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifaka ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

 

MHP Lideri Bahçeli, “AK Parti ile oturup konuştuk yeni bir hükümet sistemi üzerinde uzlaşmaya vardık. Çünkü bekamız anormal tehditler altındaydı, bir olmalı, beraber hareket etmeliydik. Saldırılar artacak, tehditler yoğunlaşacaktı. Kaldı ki vatanı kaybettikten sonra neyin siyasetini yapacağız. Devlet gittikten, millet bölündükten sonra iktidarın ne anlamı olacaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yeşerip, billurlaşması bu anlayış ve kavrayış içerisinde vücut bulmuştur” dedi.

 

“SİYASİ AKIL BUNU GEREKTİRİYORDU”

 

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme gerekçesini de açıklayan Bahçeli şöyle konuştu: “Milli bekamızın tehdit altında bulunduğu bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti’nin üçüncü evresine geçmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kurum ve kurallarıyla kökleşmesi, yerleşmesi, tam olarak oturması maksadıyla 3 Kasım 2019’da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi açıkladık.  Siyasi akıl bunu gerektiriyordu, ülkemizin gerçekleri bunu işaret ediyordu. Ülkemiz için böylesi uzlaşma vasatında buluşmamız lazımdı. Yaptığımız da budur. Milletvekili genel seçimlerinden çok başarılı bir şekilde çıkıp TBMM’de yerimizi alacağımızı, gelecek iktidarın iklim ve iradesinde söz sahibi olacağımızı kararlılıkla duyuruyorum.”

 

“AK PARTİ İLE KURMUŞ OLDUĞUMUZ MİLLİ İTTİFAKIN YIPRANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

 

Yerel seçimlerdeki ittifaka ilişkin de Bahçeli şöyle konuştu: “İkinci siyasi olay da 2019’un Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimidir. Bu seçimde en makul, muhkem sonucu almak, mevcut belediyelerimizi muhafaza ederek, üzerlerine yeni ilaveler yapmak gayemizdir. Partimiz mahalli idarelerde markadır. Dürüst ve temiz yönetim anlayışımızla milletimiz belediye yönetimlerindeki çalışkanlığımızı ve kucaklayıcı vasfımızı görmüş ve tanıklık etmiştir. Mahalli idareler seçimlerinde AK Parti ile kurmuş olduğumuz milli ittifakın yıpranmasına, olası siyasi kamplaşma ve kutuplaşmalara izin ve meydan vermeyeceğiz. Hassas propaganda sürecini, ilkeli ve ittifakın ahlaki doğasına muvafık bir şekilde yürüteceğiz. MHP 2019’un Mart ayında yörenin şartlarına, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve eğitimine göre tavır ve tutum alacaktır.”

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle